Волонтерський простір DoBro вдесяте із колядою поїде до наших захисників

-
Post font size
+

Сьогодні ми святкуємо Міжнародний день волонтера. Праця волонтерів — одна з найважливіших у наближенні нашої перемоги, як у фізичній війні, так і в душах та серцях українців. Щоденно тисячі людей віддають свій час, кошти і сили на допомогу війську та потребуючим. І в нас є спільнота, яка в особливий спосіб творить добро ближнім! І далеким ближнім також.

Із нагоди цього свята розповімо про діяльність Волонтерського простору DoBro. Адже зовсім скоро відбудеться вже 10 коляда з військовими!

З 2015 року активна молодь спільноти Центру Студентського Капеланства щороку в часі Різдва Христового їздила з вертепом і колядою до військових і жителів сходу України. Після початку повномасштабної війни наші волонтери продовжують звіщати Добру Новину також і на деокупованих територіях.

Тож незабаром, під час різдвяних свят, волонтерський простір DoBro вирушить у цю непросту мандрівку вже вдесяте! Цього разу — з колядою у Донецьку та Запорізьку області, щоб принести світло та радість народження Христа у ті місця, де це необхідно в особливий спосіб.

Волонтерський простір DoBro розпочав свою діяльність ще в березні 2016 року, а його учасниками є студенти та молодь міста Львова. Основною метою проекту є просвітницько-едукаційна праця з дітьми та молоддю на сході та деокупованих територіях півночі України.

Волонтери неодноразово протягом року відвідують місцевих жителів та військових з колядою, гаївками та програмами для дітей, а також організовують відпочинок для сімей з ДОТ.

Святвечір з військовими, поширення українських традицій, коляда поміж пострілів, багато теплих розмов та обіймів – це те, що чекає волонтерів у цей Різдвяний період.

Однак підготовка до цієї поїздки вимагає чимало сили, часу та ресурсів. Тому, окрім рушійної сили — власне бажання учасників простору творити добро і обміняти свій час у затишному родинному колі на цю поїздку, – реалізація мандрівки потребує також фінансової складової.

Для організації цієї поїздки волонтерський простір DoBro провів вже декілька благодійних ярмарків, з яких всі вилучені кошти будуть спрямовані виключно на неї.

📌Цього тижня в суботу, 9 грудня, відбудеться ще один невеликий DoBro-ярмарок при храмі свв. Кирила та Методія (вул. Угорська 1): після святкових Божественних Літургій о 7.30, 9.00 та 18.00.

📌Також протягом тижня волонтерський простір проведе благодійний аукціон, на якому можна буде придбати тубуси з-під снарядів.

📌Якщо ви не мали змоги або не встигли відвідати наші ярмарки, частину товарів можна придбати онлайн на сторінці в інстаграмі:

📌Також волонтери будуть шалено вдячні усім, хто має можливість фінансово підтримати проект та дати можливість відчути радість свята тим, хто тримає небо над Різдвом!

Покликання на МоноБанку.

А вже в новому році ВП DoBro організовує табір для сімей з деокупованих територій України, тож волонтери радо приймуть у дружню родину нових охочих послужити ближнім і поділитися своєю любов’ю і турботою про українців!

Останні новини

Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...