«Важливо здоров’я людини розглядати комплексно», – Владика Володимир до учасників Medcongress у Львові

-
Post font size
+

Здоров’я людини – це також її духовне здоров’я. На особу треба дивитися з різних сторін. Ми докладаємо зусиль, щоб допомогти людині прожити її життя. Не раз кажемо, що буде як Бог дасть. Але, якщо людина собі нищить життя, то чи Бог того хоче? Життя людини – це людський дар. Є питання, на які людина не має впливу. Про це сказав єпископ-помічник львівської архиєпархії владика Володимир учасникам четвертого Medcongress, що відбувся у Львові, сьогодні, у п’ятницю 24 листопада 2023 року.

У вітальному слові архиєрей привітав усіх учасників, подякував за запрошення, наголосив на важливості звертати увагу на духовне здоров’я людини, а також уділив усім присутнім учасникам архиєрейське благословення.
«Коли Олександра мені вислала програму, я собі подумав, що це теоретично могла б бути одна доповідь і ми всі б розійшлися. Але є багато спікерів, різні погляди на людину. Бо людина є комплексна і ми хочемо подивитися на людину як на особу», – зазначив він.
Відтак владика Володимир поділився, що щойно повернувся з реколекцій, які є певними духовними вправами: «Мені запала на думку рефлексія, що багато робить той, хто робить мало, але те, що має робити. Нічого не робить той, хто робить багато, але не те, що повинен робити. Тим самим він ще може нашкодити».
«Тут зібралися різні фахівці. Кожен буде ділитися своїм досвідом. Йде мова про продовження років чи людського життя. Ми тут зібралися, щоб разом роздумати як ефективно прожити наше життя. Разом помолімося цього ранку до Святого Духа. Особливо за дар Мудрості», – закликав єпископ-помічник.
Відтак уділив всім архиєрейське благословення.
У коментарі для організаторів заходу владика Володимир подякував за запрошення. Зокрема за те, що може тут бути як представник Церкви, підкресливши, що о здоров’я людини – це також її духовне здоров’я.
«На особу треба дивитися з різних сторін. Медконгрес – це платформа спілкування, зустрічей, бо тут не йдеться лише про виявлення проблем, а також про можливості їх вирішення», – зауважив владика Володимир.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...