УКУ запрошує на відкриту дискусію «Андрей Шептицький: меценат VS культуротворець»

Український Католицький Університет запрошує відвідати відкриту дискусію на тему «Андрей Шептицький: МЕЦЕНАТ VS КУЛЬТУРОТВОРЕЦЬ».

Ми знаємо Андрея Шептицького як видатного та впливового духовного лідера Галичини XX ст. який не боявся переслідувань та репресій, захищав слабких та переслідуваних нацистським та комуністичним режимами. Митрополит зміг підняти Українську Греко-Католицьку Церкву та українське суспільство загалом на новий рівень.

З метою відзначити вагомий внесок Митрополита та ознайомити інших з життям і діяльністю Андрея Шептицького, ми організовуємо відкриту дискусію «Андрей Шептицький: меценат vs культуротворець».

В рамках дискусії, ми пропонуємо Вам поглянути на Шептицького з другого боку. Присвятивши своє життя іншим людям, Митрополит будував церкви та лікарні, опікувався сиротами та розвивав українську освіту та кооперативи.

А ще Андрей Шептицький цікавився іконописом, особливо зважав на збереження та розвиток нашої культурної спадщини навіть у найскладніші для нашого народу часи.

Тоді ким все ж був Шептицький: успішним духовним провідником, бізнесменом та меценатом, чи справжнім поціновувачем культури й митцем? Чи все це якимось чином поєдналося в одній людині?

Отримати відповідь на це питання ви можете на дискусії, яка відбудеться вже цього вівторка.

📆Коли? 14 листопада о 17:00
📌Де? Центр Шептицького, паркова аудиторія.
🔸Вхід вільний, реєстрація

*Подія відбуватиметься в рамках виставки рисунків Олекси Новаківського «Наш архіпастир. Андрей Шептицький»

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...