«”Жива” парафія, лікарня та зустріч з військовим»: Владика Володимир відвідав громаду УГКЦ у Ганновері

-
Post font size
+

1-2 листопада єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир відвідав громаду УГКЦ у Ганновері (Німеччина). Повідомив о. Роман Максимців, парох української громади св. Володимира у Ганновері.

У Ганновері архиєрей відвідав живу українську парафію св. Володимира, зустрівся з партнерами Шпиталю Шептицького, а також побував у лікарні Діаковере Фрідерікенштіфт, де мав зустріч з українським військовим, який перебуває там на лікуванні.

Соціальне служіння парафії у Ганновері

«В цей час, 1 листопада, владика Володимир став свідком злагодженої праці соціального служіння парафіян – основи живої парафії. Пізно ввечері до церкви приїхав бус, який забрав гуманітарну допомогу у вигляді печива для малюків від одного року. Отримає цю допомогу Карітас Волинь, що в свою чергу передасть потребуючим дітям в Україні»,– зазначив о. Роман Максимців.

Наступного дня єпископ-помічник молився у парафіяльній церкві разом з економом Львівської архиєпархії о. Володимиром Ольшанецьким та парохом отцем Романом Максимцівим за людей в Україні, за військових, жертводавців та парафіян.

У проповіді, коментуючи уривок євангелія від Луки про розділене царство (Лк. 11. 14-23), владика Володимир підкреслив необхідність для кожного християнина перебувати у єдності з Богом.

«Ісус говорить, якщо царство саме в собі розділене, воно не може встояти. Напевно будуть сили, які намагатимуться його розділити.Так ділять українське суспільство, але в єдності є наше витривання»,– зазначив він.

А також звернув увагу на безчестя тих, хто нападає. Адже зловмисники не вміють цінувати певні вартості.

«Ми якраз є в тій ситуації, де себе захищаємо. Господар захищає свій дім і має на це цілковите право»,— наголосив архиєрей.

«Спокусник в раю не казав Адамові вбивати чи робити певні злочини. Він казав відділитися від Бога, тобто стати іншим, альтернативним Богом. Коли ми втрачаємо Бога, то не маємо подальшої перспективи. Радіймо, що під час Євхаристії можемо бути в єдності з Ним»,— додав єпископ-помічник.

Візит до місцевої лікарні

Опісля зустрівся з партнерами Шпиталю Шептицького у Ганновері.

«Лікар Дірк Ганне представив працю лікарні Діаковере Фрідерікенштіфт і ознайомив з процесами лікування.
Делегація відвідала лікарняну каплицю та порозмовляла з головою сестер, які служать у лікарні. Історично, спочатку, це були протестантські дівчата та жінки, які вирішили присвятити своє життя служінню хворим. Тепер, до сестер належать також одружені жінки та представниці інших релігій»,– розповів священник у Ганновері.

Зустріч з українським військовим у лікарняній палаті

«Важливою та потрібною була зустріч єпископа із військовими, які проходять лікування. Один із військових родом із жидачівщини і на даний момент прикутий до ліжка. Розмова з владикою додала йому сили та надії»,– запевнив священник.

Зустріч із військовими організувала пані Марія Максимців, дружина священника, яка регулярно опікується військовими, допомагаючи у перекладі та залагодженні необхідних формальностей.

На завершення відвідин відбувся обмін думок щодо розвитку співпраці, де було зазначено, що є можливим процес навчання німецькими лікарями молодих українських лікарів та здобуття досвіду у лікарнях Ганновера.

Останні новини

У перший понеділок місяця, 6 травня 2024 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків...
8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам'ятного хреста на місці колишнього...
Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...