Вшануймо молитвою пам’ять праведного Митрополита Андрея Шептицького

-
Post font size
+

Завтра, 𝟭 листопада, минає 𝟳𝟵 років із дня відходу до вічності праведного Митрополита Андрея Шептицького.

У цей день, о 𝟭𝟬:𝟬𝟬 год., в Архикатедральному Соборі Святого Юрія звершено Божественну Літургію за прославу Праведного Митрополита Андрея.

Після Божественної Літургії, у крипті Собору, на гробі Архиєрея, звершать Акафіст за прославу праведного Митрополита Андрея.

О 𝟭𝟲:𝟬𝟬 відбудеться відкриття виставки малярства Галини Отчич та Ірини Данилів-Флінти «Квіти для Митрополитів», щоб разом вшанувати памʼять предстоятелів нашої Церкви — праведного Митрополита Андрея Шептицького, Патріарха Любомира (Гузара), а також святого священномученика Йосафата.

О 𝟭𝟴:𝟬𝟬 відбудеться Божественна Літургія, під час якої виголосять Гомілію про життя та діяльність Праведного Митрополита Андрея.

Після Богослуження відбудеться процесійна хода до пам’ятника праведному Митрополиту Андрею та покладання пам’ятних лампад за душі воїнів, які віддали своє життя в російсько-українській війні.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор, говорячи про вшанування пам’яті праведного Андрея, підкреслив, що це потрібне найперше нам, живим людям.

«Його святість потрібна нам»

«Ми вважаємо, що митрополит Андрей є перед Богом праведним і святим. На даний момент триває процес виконання умов, які ставить Церква для того, щоб була можливість офіційно його проголосити святим. У цьому процесі вже дуже багато зроблено. Його святість потрібна нам. Коли ми заходимо до крипти бачимо цілі томи зошитів, в яких люди просять заступництва. Люди не просять визнати його праведним, а пишуть: «Святий Андрею, допомагай мені у справах: знайти роботу, зцілити когось з родини. Його святість потрібна нам», – розповідає Митрополит.

«Паломництво до крипти люди звершують щодня»

В Архикатедральному соборі Юра крипта відкрита щодня. Сюди паломництво вірних відбувається регулярно. Про що найперше свідчать списані томи зошитів з проханнями до наших святоюрських праведників.

«В особливий спосіб, у місяці листопаді, зокрема 1 листопада, закликаю людей приїжджати, приходити на молитву до крипти», – наголошує Архиєпископ і Митрополит Львівський.

«Допомагайте мені у служінні в цій архиєпархії»

«Я завжди, коли заходжу в крипту, кажу: Владики, моліться про завершення війни. Просіть Бога, щоб він якнайшвидше завершив війну. Допомагайте мені у служінні в цій архиєпархії. Допомагайте нашим священникам, щоб ми добре послужили людям. Ми віримо, що це наші праведники і прийде час, вони будуть піднесені до лику святих», – ділиться Високопреосвященний Ігор.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...