Екомісії на Сихові

-
Post font size
+

17 жовтня поточного року референтура Бюро з питань екології УГКЦ у Львівській архієпархії в особі о. Сергія Довби провела першу Еко-місію на парафії Зіслання Святого Духа у м. Львові, що розташована на території Сихівського деканату архієпархії.

В ході півторагодинної зустрічі в катехитичному класі з парафіяльною молоддю, а саме спільнотою аніматорів та її духівником о. Мар’яном Цибрівським, отцем-референтом були висвітлені такі питання:

– місце та місія Бюро УГКЦ з питань екології у нашій Церкві, основні аспекти його діяльності;

– покликання людини у відносинах з Божим творінням на засадах любові й відповідальності (біблійний аспект). В цій частині молодь побачила тематичний відеоролик «MAN».

– поняття та вираження «екологічної культури» та «екологічного гріха»;

– практична реалізація екологічних чеснот у повсякденному житті – на прикладі енергоефективності й енергозбереження: використання ареаторів, економних лампочок, своєчасне вимикання світла та води, використання органайзерів та еко-торбинок при купівлі продуктів, сортування сміття тощо. Як наочний приклад, аніматорам було показано актуальність та ефективність використання світлодіодного ручного ліхтаря «Solar work light». Особливий акцент (через демонстрацію відеоролика «Wake Up Call») було звернено на глобальне поширення пристрасті «пожадливості» (на прикладі ґаджетів) та її руйнівних наслідків для навколишнього середовища. Як альтернативу багатогодинним марнуванням часу з телефоном у руках було представлено формат активного дозвілля з важливим «живим» спілкуванням – Еко-прощі! Аніматори довідалися про основні практичні й духовні засади подібних «вилазок» на природу через відповідну відео-презентацію!

– еко-катехизація через відповідну літературу та роздаткові матеріали. Аніматори довідалися про можливість проведення на літніх таборах катехизи через еко-казки, абетку енергоефективності, церковно-екологічний календар тощо.

– перспективи подальших тематичних зустрічей та спільної реалізації екологічно-духовних ініціатив, в тому числі щодо встановлення контейнерів для сортування відходів на парафії та висадження відповідного «Саду Перемоги». Отцю-духівнику Мар’янові було запропоновано прийняти церковний уряд помічника еко-референта у Сихівському деканаті архієпархії.

Ця перша Еко-місія відповідального у справах екологічного служіння у Львівській архієпархії у Львівській парафії завершилася роздаванням аніматорам відповідних «еко-закладок» для книг та «еко-наліпок» і спільним виконанням під гітару популярної серед духовно-патріотичної молоді пісні «Екологічна проповідь».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Останні новини

Нехай жінки-мироносиці та Йосиф Ариматейський будуть для нас добрим прикладом рішучості та любові у служінні. Побажав єпископ-помічник Львівської...
Неділя Мироносиць Ді 6,1-7; Мр 15,43-16,8 (о. д-р Турконяк Р.) Храм святого священномученика Йосафата, Львів 19.05.2024. Діяння апостольські...
17-18 травня у Камʼянці-Подільському відбувся IV Всеукраїнський зʼїзд мирян УГКЦ. На ньому були групи представників з усіх єпархій...
Відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя - Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки! Це — одноденна...
Люди десятиліття – NV назвав 100 українців, що з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед...