Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив Архиєрейську Літургію із нагоди 210-ліття будівництва храму Преподобного Симеона Стовпника в Лісневичах, що на Пустомитівщині

-
Post font size
+

Із нагоди 210-ліття будівництва храму Преподобного Симеона Стовпника в Лісневичах, що на Пустомитівщині, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив Архиєрейську Літургію.

Дерев’яний храм Преподобного Симеона Стовпника є пам’яткою архітектури національного значення. Хоча на одвірку західних дверей церкви є різьблений напис: «Церква ця св. Симеона побудована Р. Б. 1828 а помальована 1895» (переклад з «Інскрипції на дерев’яних церквах» В. Слободян), проте історики датують пам’ятку 1813 роком.

У 1913 році в селі відбулося освячення храму. У цій знаковій події брав участь Митрополит Андрей Шептицький.

Звертаючись до парафіян, Владика Ігор наголосив:

― Дякую вам, дорогим молільникам, вірним нашої Церкви, за ваше моління і старання про спасіння своєї душі, за допомогу іншим особам у духовному житті. Я дуже вдячний за ваші спрямовані благання до Господа про завершення війни! Дорогі молільники, не підтримуймо тих, хто всюди бачить негативи, галакає про це. Просто біймося таких осіб, бо це – плановані засівання сумнівів у людські душі. Сторонімося від тих, хто критикує уряд, військових, всяке начальство, Церкву тощо. Це можуть бути особи, які видають себе за великих патріотів чи патріоток, а самі підважують хоч якийсь спокій в нашому народі та у наших душах. Такі особи можуть бути малосвідомі своєї діяльності, або проектовані ворожими службами, щоб розхитувати лад у державі.

А також додав:

― Не спішімося робити швидких висновків, лише тверезо придивляймося до кожного випадку, кожної дії та особи, яку зустрічаємо на життєвому шляху. Духовні та фізичні вороги мають багато пропозицій, проектів та планів, щоб впливати на людські душі негативами й розхитувати переконання про спасіння і про справедливе закінчення війни, якщо таку руйнівну шкоду можна так назвати. Добре розглядаймося серед нашого люду й біймося критиків, які лиш себе бачать правильними, приписують собі право експертів чи експерток, бо крім них, нікого доброго більше не існує!

Наприкінці Божественної Літургії Архиєрей вручив грамоту та нагрудний хрест із прикрасами адміністраторові храму отцю Іванові Курильцю.

А також вручив подяки парафіянам, які найбільше докладають зусилля для розвитку парафії та святині.

Також Митрополит Ігор пригадав парафіянам про важливість щовівторкового посту і посиленої молитви на підтримку наших воїнів. Закликав кожного, хто, як може доєднатися до цієї ініціативи і просити Господа завершення війни в найкращий спосіб, який Він знає.

Зі словами подяки до Архиєрея та парафіян вернувся отець Іван, зазначивши:

― Дякуємо, Вам, Владико, що в такий непростий час відвідали нашу парафію, скріпили на дусі, подарували нам надію, якої всі потребуємо. Дякуємо, що дбаєте про добро нашої єпархії. Нехай добрий Господь дарує міцне здоров’я, ласки для життя та вічного спасіння!

Опісля Богослужіння Митрополит окропив свяченою водою храм та всіх вірних, які прийшли, щоб спільно помолитися та подякувати Господеві.

Більше фото на нашій сторінці у фейсбуці.

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...