Прощею «Прослава Бога ― за дар життя» до храму Жінок Мироносиць, села Вороняки Поморянського деканату, вшанували 90-ліття Блаженнішого Любомира

-
Post font size
+

Велелюдною прощею 12 серпня вшанували памʼять Блаженнішого Любомира Гузара у Поморянському деканаті Львівської Архиєпархії УГКЦ, в селі Вороняки, що на Золочівщині. Саме там є храм Жінок Мироносиць ― єдиний, який освятив Блаженніший Любомир. Ця знакова подія відбулася 25 років тому, а саме ― 9 серпня 1998 року.

Ініціювали прощу священники деканату на чолі з отцем деканом Іваном Медведем.

Архиєрейську Літургію очолив Преосвященний владика Степан Сус, голова Пасторально-Місійного відділу УГКЦ у співслужінні з деканальними отцями, а також отцями василіянами зі Золочева та Синкелом монашества Львівської Архиєпархії отцем Юстином Бойком, який поділився детальною інформацією про перебіг прощі.

Після Літургії на площі Патріархів відслужили Панахиду за Блаженнішого Любомира та воїнів, полеглих за Україну.

Завдяки старанням отця Юстина, який записав відеокоментарі, ділимося думками владики Степана Суса про прощу:

― Дуже приємно було переживати цю прощу в такому місці в рік, коли вшановуємо 90-ліття Блаженнішого Любомира. Хотів би нагадати, що він, не залежно від свого віку, завжди старався бути молодим ― душею, серцем, мріями, думками. Тож молода людина не лише та, яка має молодий вік, а й та, яка мріє і втілює мрії у життя. Молодий той, хто вміє прагнути, хотіти і має свої ідеали, цінності. Для нас важливо не лише мріяти, а й докладати зусиль, щоб усі ці мрії здійснювалися, ― наголосив владика .

Під час прощі виступили місцеві молодіжні колективи з різних парафій Поморянського деканату.

Після концертної програми прочанська процесія вирушила до джерела «На небесах» недалеко від храму. Там відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та освятили воду.

А після того відбувалася катехиза про Блаженнішого Любомира.

Про унікальність місця, де розташований храм і унікальність події розповів декан Поморянський отець Іван Медвідь та багатолітній парох храму Жінок Мироносиць отець Михайло Смолінський.

― Ця подія ― дуже велична. До неї готувалися не лише наші парафіяни, а й уся Золочівщина. Адже Вороняки ― найбільше село в цьому районі, але ніколи не мало свого храму. Збудувавши церкву, ми радилися з Блаженнішим Любомиром, коли і як відбуватиметься освячення, і він наголосив, що хотів би її освятити. Це відбулося 9 серпня 1998 року. Із того часу Блаженніший Любомир любив приїжджати сюди і з воронянської гори любуватися красою Божою.

Завершилися святкування молодіжними бансами та спільним почастунком.

Світлини ― Синкела монашества Львівської Архиєпархії отця Юстина Бойка

Останні новини

Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...