Ієрейське рукоположення диякона Петра Заблоцького

-
Post font size
+

2 липня 2020 року, у день пам’яті Св. ап. Юди, брата Господнього, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Архиєрейську Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5). Співслужили Архиєреєві сотрудники Собору та запрошене духовенство.

В часі Літургії Митрополит звершив пресвітерське рукоположення чесного диякона Петра Заблоцького.

Новопоставленний ієрей Петро Заблоцький протягом п’яти років звершував дияконське служіння в Архикатедральному Соборі святого Юра. Був директором Катехитичної школи ім. Митрополита Володимира Стернюка, а також духівником молодіжної спільноти та працював із Вівтарною Дружиною при Архикатедрі. За роки свого служіння брав участь у численних Богослуженнях з Архиєреями УГКЦ, зустрічах Синоду, прощах та заходах.

У батьківському слові Митрополит закликав вірних молитися за ієрея Петра та за священство, висловив подяку всім рідним, близьким, приятелям та викладачам, що молилися і вболівали в дорозі його покликання. “Дорогий наш отче Петре, дякую тобі за вірне, добре та старанне кількарічне дияконське служіння. Хтось мені написав “Навіть трошки шкода, що Петро вже не буде дияконом. Він пасував нашому Собору”. Тому продовжу роздуми і скажу, що отець Петро Заблоцький повинен бути дуже відповідальним та прозорливим священником, щоб народ говорив: “Добре, що він став таким добрим та вірним Богові священником!” Хай Бог благословить Тебе, дорогий отче, на вірне Йому служіння та святій Церкві! Люби людей, щоб тебе шанували, бо любити людям трудно… Віддаю тебе, дорогий отче, та твою сім’ю під опіку Пресвятій Богородиці, ангелові-хоронителеві та святому твоєму покровитилеві. Хай Бог благословить тебе!” – підкреслив у своєму слові Митрополит.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....