«У роздумах та молитві за мир в Україні»: Велопаломник з Франції передав мощі святої Терези з Лізьє Львівській архиєпархії

-
Post font size
+

На свято верховних апп. Петра та Павла, 12 липня 2023 року, велопаломник родом з французького містечка Лізьє пан Крістіан Аллеом передав мощі святої Терези з Лізьє єпископу-помічнику Львівської архиєпархії владиці Володимиру біля Архикатедрального собору св. Юра.

Пан Крістіан звершив велопаломництво від французько-німецького кордону. Він проїхав понад 2000 км, перебуваючи в роздумах та молитві за мир в Україні. Чоловік вирушив в подорож-реколекції ще 1 червня з благословення і за підтримки свого єпископа.

Пан Крістіан звершує жертовне служіння в різних католицьких організаціях. В його родині плекається набожність до св. Терези. Мощі, які він привіз до України – це родинна реліквія, яка передавалася з покоління в покоління. Крістіану Аллеому їх передала тітка.

Чоловік народився в післявоєнний час, не пам’ятає війни, але бачив наслідки і руйнування. Від своїх предків чув про війну, тому знає, якого горя може завдати війна.

Саме тому відчув внутрішнє бажання проявити знак підтримки Україні під час повномасштабної агресії росії – подарувати цю родинну реліквію. Цікаво, що задум подарувати мощі Україні в чоловіка з’явилася ще до початку повномасштабного вторгнення.
Задум чоловіка підтримав і благословив апостольський адміністратор для українців у Франції владика Гліб Лончина, який і допоміг чоловіку віднайти контакти в Україні.
Пан Крістіан розповів, які ласки досвідчила його родина перебуваючи в присутності святої Терези. «Свята Тереза несе тепло, дарує ласку і обдаровує різними «трояндами», – зазначив паломник.

У розмові також обговорили ситуацію, в якій знаходиться Україна через війну.
«Чимало людей в Франції запевняють українців у своїй молитовній підтримці», – запевнив чоловік.

У свою чергу владика Володимир подякував гостю за молитву, ініціативу і щедрий особливий подарунок для нашої Церкви у цей непростий час.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...