Митрополит Ігор: «Просімо в Бога про дар поглиблення нашої віри, про дар покаяння для нас й нашого народу та закінчення війни в Україні!»

-
Post font size
+

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейська Літургію, яку приурочив відкриттю у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла виставки, присвяченої 400-літтю мученицької смерті священномученика Йосафата Кунцевича.

Слід зазначити, що до п’ятниці, 7 липня, в храмі перебувають мощі святого Йосафата.

Під час проповіді Архиєрей наголосив:

― Не всі люди любили Ісуса, хоч і ходили за ним. Ось, фарисеї посилали до Ісуса певних осіб, щоб його спокушати, слухати його повчань й самі приходили, шукаючи матеріалу для звинувачування його. Вороги знали про духовну силу Господа, були свідомі, що він словом лікує та виганяє злих духів чи звершує різні чуда, тому вчинили змову й постановили вбити його. Ісус до певної міри скривався, не виявляв себе, але продовжував діяти більше обережно. Господь не бажав впрост стояти фарисеям на перешкоді, він не хотів, щоб у ньому вбачали політичного лідера, але свідчив слугу Господнього, який сумлінно виконує волю Бога! Спаситель був свідомий того, що книжники, садукеї та фарисеї постійно переслідують його. Євангелист Матей описав подію, коли до Ісуса привели біснуватого чоловіка. Він вигнав його й присутні побачили це, німий та сліпий був звільнений від недуги, говорив та бачив. Злий дух залишив людину, Господь прогнав його силою Святого Духа. Присутній народ дуже дивувався і ставили собі питання про Месію, сина Давида.

Люди знали про прихід Месії, очікували його, хоч не розуміли до кінця завдання його приходу. А фарисеї не могли змиритися з діянням Христа, бо це не було в їхніх планах. Вони знали про прихід Месії, але це мало відбутися, ніби, з їхнього погодження і Месія мав бути згідно їхньої уяви. Тому відразу заявляли, що Ісус Велзевулом виганяє демонів. Під Велзевулом розуміється вождь злих духів, найвищий з-поміж демонів. Господь розбив закид фарисеїв, вказуючи їм, що, коли «сатана виганяє сатану» – крах його царюванню. Фарисеї не бажали признавати Ісуса за Месію, бо їм треба було міняти свої погляди і повірити, що «прийшло до вас Царство Боже», як говорив Господь.

Просімо в Бога про дар поглиблення нашої віри, про дар покаяння для нас й нашого народу та закінчення війни в Україні! Пресвята Богородице будь з нами!

Фото зі сторінки отця Тараса Михальчука

Останні новини

У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...