«У цьому домі є також Матір — це Матір Божа Неустанної Помочі»: Владика Володимир освятив відновлену каплицю у Шпиталі ім. митрополита Шептицького

-
Post font size
+

У понеділок, 3 липня 2023 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир освятив відновлену каплицю Матері Божої Неустанної Помочі у Шпиталі ім. митрополита Андрея Шептицького. Архиєрею співслужив директор Шпиталю Шептицького о. Андрій Логін та священники, які духовно опікуються Шпиталем.

Спершу архиєрей разом з духовенством здійснили чин освячення каплиці, під час якого освятили воду й престіл.

Відтак звершили Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Володимир звернув увагу на Матір Божу Неустанної Помочі, якій посвячено каплицю і яка, за його словами, є помічною у багатьох вимірах життя. А також наголосив на добрій новині, яку людство отримало під хрестом — Богородиця стала нашою Матірю.

Архиєрей відзначив, що праця медиків у Шпиталі є служінням, яким вони живуть. А деякі пацієнти паліативу тут живуть і зустрічають вічність.

«В цьому нашому домі є також Матір. Тут — це Матір Божа Неустанної Помочі, в імені якої освячена наша каплиця», – підкреслив проповідник.

«Сьогодні ми освятили престіл цієї каплиці, після її реставрації, щоб тут і надалі приносилась безкровна жертва», – додав він.

Відтак владика Володимир звернув увагу на євангельське слово Івана.

Проповідник підкреслив важливу новину, яку дарує нам Іван — Марія стала нашою Матір’ю.

Проповідник пригадав слова з Утрені свята:«Під Хрестом почули ми слова розради, що Ти є Мати наша, а ми діти Твої. Тому, зібравшись нині, просимо всі щиро: візьми під неустанний свій покров Церкву і народ наш, ми ж бо з вірою і любов’ю Тебе як Матір Неустанної Помочі величаємо» (З Утрені СВЯТА МАТЕРІ БОЖОЇ НЕУСТАННОЇ ПОМОЧІ, Ірмос 9 пісні).

«Мати Божа Неустанної Помочі є помічною на різні виміри життя. Зокрема вона є покровителькою доброї смерті. Слово “смерть” не повинно нас лякати, бо ми всі до неї дійдемо. Маємо паліатив. Є певні особи, які тут зустрічаються зі своєю вічністю. Питання, а в якому стані? Для християнина немає нічого більш кращого і перспективного, як відійти до вічності у стані освячуючої ласки. Нехай Пресвята Богородиця Неустанної Помочі дарує материнські обійми і супроводжує нас», — зазначив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Опісля Божественної Літургії владика Володимир наголосив, що найсвятішим місцем у Шпиталі є каплиця, а в каплиці — престіл. Архиєрей подякував присутнім за спільну молитву. Окремо подякував жертводавцям за фінансовий внесок і підтримку, а також адміністрації медичного закладу, медикам за їхнє служіння у домі Шпиталю Шептицького.

Директор Шпиталю о. Андрій Логін розповів, що в приміщенні тривають роботи з покращення інфраструктури, оскільки заклад прагне гідно відповідати очікуванням, зокрема Церкви і в умовах війни послужити потребуючим. У контексті цих робіт було відновлено каплицю.
Отець Андрій подякував архиєрею за освячення та благословення відновленої каплиці Матері Божої Неустанної Помочі.

Більше фото у фотоальбомі: Освячення відновленої каплиці у шпиталі ім. Андрея Шептицького

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...