Владика Володимир звершив Молебень з нагоди 10-ліття заснування соціального центру “Дім надії” Сестер Служебниць

-
Post font size
+

28 червня 2023 року у каплиці святої Йосафати Гордашевської (вул. Промислова) єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир звершив подячний Молебень з нагоди 10-ліття заснування соціального центру “Дім надії”, яким опікуються Сестри Служебниці.

У вітальному слові владика Володимир подякував сестрам за служіння, привітав студенток з випускним, а також поблагословив ініціативу сестер на подальший розвиток “Дому Надії” під Божим проводом.

“Сьогодні маємо день вдячності. Найперше відчуваємо вдячність за 10 років служіння цього соціального центру. 10 років – це трояндовий ювілей. Троянди є різного кольору. Так само і ми, люди, є цілком з різними характерами. Щоправда стебло троянди має також колючки. Якого кольору б не була сама троянда, її стебло і листки є завжди зелені. Це означає колір надії, який єднає із землею, з тим місцем, де квітка бере свою життєдайну силу, де вона усміхається разом з сонцем”, – зазначив архиєрей.

Владика Володимир пояснив символіку значення слова “ярмо”, яке згадувалося у євангелії цього дня.

“Бог готовий зі мною нести ярмо. Воно є любим, бо Бог є зі мною, Він перебуває на цій дорозі. Щоправда, завжди є спокуса взяти все на себе, тоді людина не дає собі ради”, – сказав він.
І додав: “В нашому щоденному житті маємо дуже багато справ, які робимо спільно. В домі, на вулиці Равських, є спільнота студенток і є спільнота сестер. Два виміри, які тягнуть одне спільне ярмо. Хто тягне, а хтось призупиняє. Важливо, що маємо добрий напрямок. За 10 років трудно уявити як би цей дім існував без сестер чи без студенток. Як би не було складно в житті, але люди себе взаємно потребують. Хтось – служити, а хтось – бути адресатом цього служіння. Дякуємо Богові за цей день, за ці роки. Просимо Божого благословення на подальші дні і роки нашого спільного життя на Його славу”.

Відтак владика Володимир подякував сестрам та студенткам за служіння й побажав, щоб Божа опіка була на далі з ними.

Далі єпископ-помічник вручив Митрополичу грамоту сестрі Єронімі Вовчак, директорці соціального дому.

“Дякуємо за свідчення про Христа власним прикладом, підходом до життя. За бажання служити з любов’ю кожній з дівчат, для яких ви стали сестрою, приятелькою, вчителькою і матір’ю. Нехай Милосердний Господь щедро обдарує вас в здоров’ї довгими літами, а своєю благодаттю дає наснагу для здійснення його волі на нашій українській землі”, – мовиться у грамоті Митрополита Ігора.

Отець Зеновій Хоркавий привітав з ювілеєм і подякував сестрам і студенткам за спільну місію.

“Продовжуємо свято мирянина. Вітаємо наших випускниць, які покидають батьківській дім, де сестри були для них мамами і їх дуже любили. Дякуємо сестрам за віддане служіння. Завдяки їм тут є церква, відкрилася парафія блаженної Йосафати Гордашевської”, – сказав о. Зеновій Хоркавий.

Також з вітальним словом вже у домі, під час продовження святкування, звернулася сестра Христофора Бурштин, провінційна настоятелька СНДМ.

“Вітаю кожного і кожну, адже ми зібралися щоб подякувати Богові за ці десять років життя нашого Дому Надії! Знаю з маленького власного досвіду, що всі ці роки Господь допомагав Сестарм Служебницям, які тут трудилися і проживали, ділилися любов’ю з дівчатами, які на студентський період знаходили тут свій дім”, – зазначила сестра Христофора.

“Дім Надії є середовищем, де підтримується життя і майбутнє. Нехай наш подячний Молебень буде тим приємним гімном вдячності Богові та проханням про благословення за усіх людей, які були, є і будуть причасними до цієї важливої місії!” – наголосила провінційна настоятелька СНДМ.

Підготувала Христина Потерейко

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...