У селі Великополе Митрополит Ігор освятив наріжний камінь під новий храм, а також церковні дзвони та парафіяльний будинок

-
Post font size
+

На парафії Собору Пресвятої Богородиці, що в селі Великополе на Яворівщині, 8 січня відбулася знакова подія для парафіяльної громади УГКЦ ― Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор освятив наріжний камінь на місці, де постане храм, а також церковні дзвони, які кликатимуть вірних на молитву. Церкву побудують на тій території, де в 2015 році згорів храм 1781 року. А також після Архиєрейської Літургії, яку очолив, освятив і парафіяльний будинок неподалік храму.

Як наголосив адміністратор парафії Собору Пресвятої Богородиці отець Святослав Шкрібинець, парафіяни УГКЦ села Великополе пережили багато перипетій, та цей день означує початок нового шляху.

― Ми маємо сьогодні визначну подію, яка увійде в історію села Великополе. Сьогодні з благословення Митрополита Ігоря, який освятив наріжний камінь під будівництво храму, розпочинаємо новий шлях. Також вже маємо церковні дзвони, які щонеділі будитимуть вас на Літургію. Також Архиєрей поблагословив парафіяльний будинок, до віднови якого ви докладалися. Востаннє греко-католицький священник жив у цьому домі в 1949 році. Тож через 74 роки ми повертаємо собі це місце. Сьогодні ми всі радіємо, що молимося разом із нашим духовним батьком. Коли мене запитували, чи я не переживаю, що до нас приїде Митрополит, я пам’ятав, що до своїх дітей приїде батько, який дбає про них, молиться і любить. Дякуємо за ваш візит, молитву, архиєрейське служіння. Нехай Господь кріпить Вас, дає наснаги жити, працювати, молитися на славу нашої Церкви і нашого народу, ― підкреслив у своєму зверненні після Архиєрейської Літургії отець Святослав.

На Божественну Літургію зійшлися не лише парафіяни села Великополе, а й вірні зі сусідньої парафії Успення Пресвятої Богородиці села Затока, а також з інших міст та сіл.

Митрополит Ігор вручив подячні грамоти парафіяльній громаді з подякую за допомогу відновлення парафіяльного будинку та дзвіниці. У грамоті зокрема зазначено:

«Нехай Всемилостивий Господь просвічує вас на дорозі пізнання відвічних правд, освячує Своїми благодатями, щоб скріплені ними у вірі ви поступали у святості та любові до Нього. Нехай Всевишній Господь дарує усім парафіянам мир, здоров’я на довгі роки, винагородить Своєю благодаттю для добра Церкви та українського народу».

Подячну грамоту отримала й церковна громада парафії Успення Пресвятої Богородиці села Затока, яка всіляко впродовж багатьох років підтримує парафію села Великополе.

Подяки отримали також благодійники ― Орест і Леся Бажега, Богдан і Ольга Світлик, Марія Злонкевич зі сім’єю, Степан і Лариса Жук, Андрій Гето, Іван Колодій, Віталій Чорненький, Степан і Ганна Пецольд, Олег і Марія Ухач, Михайло Саєвич зі сім’єю, Віталій Ухач, Богдан Гулик, Андрій та Тетяна Яремкевич, Андрій Патер зі сім’єю, Ігор Ярема, Петро Гащук, Ольга Дудка, Тарас Рибак.

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...