«Серце Христове всіх огортає любов’ю»: З нагоди празника владика Володимир відвідав парафію Серця Христового (Рясне-Кам’янка)

-
Post font size
+

25 червня 2023 року, у третю неділю після Зіслання Святого Духа,владика Володимир звершив душпастирський візит на парафію Серця Христового (Рясне-Кам’янка) з нагоди храмового празника.

Під час візиту єпископ-помічник Львівської архиєпархії: звершив Архиєрейську Божественну Літургію; поблагословив 16 вівтарників, які вступили до вівтарної дружини; освятив дальматики; вручив хрест з прикрасами від імені Митрополита Ігора адміністратору парафії о. Тарасу Мирці. Також архиєрей очолив Молебень до Серця Христового та освятив парафіяльну поминальну каплицю.

Перед початком Божественної Літургії владика Володимир освятив дальматики та поблагословив 16 хлопців, які вступили до вівтарної дружини парафії Серця Христового.
Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігора нагородив адміністратора храму – отця Тараса Мирку золотим хрестом із прикрасами за невтомну та плідну працю на добро Церкви.

На початку Святої Літургії владика Володимир вручив о. Тарасу Митрополичу грамоту і золотий хрест з прикрасами.

У проповіді владика Володимир підкреслив, що Серце Христове є запорукою єдності, яке переображує людей з грішників у святих.
«Ми звершуємо сьогодні парафіяльний празник в храмі Серця Христового. Серце не можна відділити від особи. Коли говоримо про серце, то маємо на увазі цілу людську особу, за винятком кардіології. Тому це є свято Христа Чоловіколюбця. Бог так полюбив людину, що уподібнився до неї в своєму Сині. Ісус Христос віддав життя за кожну людину, відкриваючи їй двері до Царства Небесного», – зазначив проповідник.

Архиєрей наголосив, що Божа любов в різний спосіб проявляється в Церкві.
«Католицька Церква не означає якусь конкретну конфесію в порівнянні до інших конфесій. Богопочитання виражене в різних обрядах, які водночас творять єдність Церкви. Католицизм означає суть Церкви, яка скерована до всіх людей, тому є вселенською. Вона огортає своєю любов’ю всіх людей, які жили до Ісуса Христа, а також тих, які нині Його не знають. Бо він віддав життя за кожну людину. Якщо ми віримо в Єдину Святу Соборну й Апостольську Церкву, то тим самим визнаємо віру в Серце Христове, яке всіх огортає любов’ю», – пояснив він.

«Якщо святкуємо празник Серця Христового, то тим самим звершуємо празник серця Церкви. Ми споглядаємо на Серце, яке є запорукою єдності, яке переображує людей з грішників у святих. Ми святкуємо серце Церкви, яке всіх огортає та любить. Ми святкуємо Серце, яке нас єднає з життям, яке ніколи не минає», – підсумував проповідник.

Відтак на подвір’ї храму перед фігурою Христа Чоловіколюбця було звершено Молебень до Найсвятішого Серця Христового.

Опісля владика Володимир освятив парафіяльну поминальну каплицю.

Більше фото – тут

Відео проповіді

Останні новини

Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...
14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства...
Надходить літо. Попри війну ми, дорослі, повинні робити все залежне, щоб діти мали змогу відпочити, відвідати різноманітні активності....