Владика Володимир звершив чин похорону Героя України Ігоря Дашка

21 червня 2023 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у співслужінні військових капеланів, священника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, однокласника загиблого о. Ростислава Мелеха звершив чин похорону Героя України Ігоря Дашка.

«Ігор Дашко служив в Державній прикордонній Службі. Тим самим мав добре відчуття кордонів України, яку захищав.
Герой Ігор віддав своє життя у м. Маріуполь, щоб зберегти життя багатьом іншим. Щоб не дати загарбникам захопити місцеву радіостанцію. Останні його слова такі важливі: «Слава Україні!»
Ми сьогодні обіцяємо нашому Герою Ігорю, що будемо берегти славу України, кордони якої він захищав.
Дякуємо дружині, доньці, брату і єднаємося у молитві», — сказав владика Володимир, зачитуючи біографію загиблого Захисника.

Відтак о. Ростислав Мелех поділився спогадом про свого однокласника і друга.

Священник поділився, що до останнього не мав надії, що буде можливість похоронити загиблиго.

«Те, що ми тут знаходимося, що буде могила — місце молитви і поклоніння— це вже особлива ласка Господня»,— наголосив священник.

«Багато радісних і сумних моментів пригадується з життя. Ми не раз турбувалися про Україну і майбутнє. В далеких 90-х завжди здавалося, що Ігор знає щось більше. Він був просякнутий ідеєю вільної України. За цю ідею і віддав життя.
Хай Господь прийме його в обійми, благословить, потішить родину. А на додасть більшого усвідомлення, що цією ідея за яку він помер, нам треба жити», – сказав о. Ростислав Мелех.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...