Чи є зброя, якою християни можуть користуватися на духовному фронті: реколекції отця Михайла Квасюка для студентів

-
Post font size
+

Чи є зброя, якою християни можуть користуватися на духовному фронті? ― реколекції у храмі блж. сщмч. Олексія Зарицького. 10-12 квітня керівник Пресслужби Львівської Архиєпархії отець Михайло Квасюк провів реколекції на тему «Лінія фронту християнина», під час яких розповів про те, чи існує якась духовна зброя, яка може допомогти у війні.

«Апостол Павло говорить про те, що кожен християнин покликаний воювати проти злих темних сил і властей. Відповідно, має бути якась зброя. Ми розглядали, яку пропонує нам Господь, щоб втриматися і не програти в цій битві, та орієнтувалися на дві чесноти, витривалість і стійкість, які допомагають завжди бути в тонусі, щоб використовувати ту зброю», – ділиться отець.

Опорою у цій темі став уривок з послання до Ефесян 6:10-18, де апостол Павло каже підперезатися правдою, зодягнутися в броню справедливості, проповідувати Євангеліє миру, а ще взяти щит віри, шолом спасіння і меч духовний, тобто Слово Боже. Це і є наша християнська зброя! А також молитва і чування.

Окрім того, отець Михайло розповів про три міфи щастя ― задоволення, вдячність та боротьбу. Кожне з них дає багато радості, і це дозволяє людині почуватися повноцінною.

Третій день реколекцій минув у роздумах про звички. Ісус три роки був з апостолами, і цього було достатньо, щоб вони повністю змінили своє життя.

«Звикати до Бога ― це нормально, але тоді, коли є постійний живий контакт. Якщо це перетворюється на традицію чи автоматичне виконання, то це зовсім не допоможе звільнитися від шкідливих звичок», ― зазначив отець Михайло Квасюк.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...