«Віддаємо наших діток під молитовну опіку Божої Матері»: владика Володимир в «Охматдиті» освятив відремонтовану клініку

-
Post font size
+

На свято Благовіщення, 7 квітня 2023 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир відвідав обласну дитячу клінічну лікарню «Охматдит», де відслужив молебень до Пресвятої Богородиці і посвятив відремонтовану клініку захворювань дітей старшого віку та лікування постковідних станів.

Архиєрею співслужили медичні капелани:
отець Володимир Мощич та отець Дмитро Гриник.

У своєму душпастирському слові владика Володимир пояснив зміст свята Благовіщення, а також привітав усіх присутніх з празником, адже на першому поверсі лікарні знаходиться капличка Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Найперше вітаю весь медичний персонал, усю велику родину Охматдиту, пацієнтів та їхніх батьків з празником. Адже сьогодні у каплиці, що на першому поверсі – празник, тож це велике свято для цілої лікарні», — привітав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

«Про свято Благовіщення всі ви напевно багато чули. Тут йдеться про комунікацію Марії з ангелом. Маючи багато сумнівів і багато причин ставити запитання, Марія не втікає в кризу, не впадає в депресію, а діалогує з ангелом. І в їхній розмові йдеться не про неї саму, не про її дорогу, а про дитину, яка згідно зі слів Архангела Гавриїла, буде зачата. Марія не питає його про те, якою буде її кар’єра, як складається іі подальша доля. Вона лише каже: «Як же станеться це, коли Я мужа не знаю?» (Лк. 1:34) Тобто суть її діалогу з ангелом стосується дитини», – зазначив єпископ-помічник.

Владика Володимир зауважив, що подібні діалоги відбуваються між лікарями, коли вони обговорюють стан дітей. Архиєрей попросив лікарів не забувати говорити про своїх пацієнтів у приватних молитвах з Богом.

«Сьогодні ми є в лікарні. Наші медики, лікарі – фахові люди і ви багато говорите про своїх пацієнтів на нарадах, консиліумах, конгресах, але як важливо, щоби про цих дітей ви також говорили з Богом. Сьогодні наших пацієнтів ми молитовно віддаємо під опіку Божої Матері. Вона знає, куди їх вести і куди провадити»,— підкреслив він.

«Також ми освячуємо це відновлене відділення. Напевно, якщо людина вступить у щось нове, покращене, вона вже не захоче повертатися до минулого. Знаєте, почати ремонт є важко – це завжди вихід із зони комфорту, треба щось міняти, переналаштовуватися, але потім, коли ми бачимо результат, уже ніхто навіть думкою не хоче повертатися до цього початкового моменту. Тож сьогодні також ми пам’ятаємо про всіх тих добрих людей, які спричинилися до цієї справи», – додав архиєрей.

На завершення владика Володимир подарував медикам ікону, яка буде нагадувати їм про цей день, відтак благословив освяченою водою всі приміщення та палати і поспілкувався з маленькими пацієнтами.

Колектив лікарні подякував владиці Володимиру за душпастирський візит та привітав архиєрея з нагоди сьомої річниці його єпископської хіротонії, яку він відзначає у день празника Благовіщення.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...