Отець Полікарп Марцелюк, ЧСВВ розповів учасникам формаційної зустрічі про особливості беатифікаційних процесів

-
Post font size
+

Зустріч Інституту постійної формації священнослужителів Львівської Архиєпархії, яка відбулася 4 квітня у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа, була присвячена збору свідчень про життя, славу святості мучеництва, ісповіді віри чи геройської практики чеснот, які є основою для початку практики прослави святих Церкви. Формаційне навчання провів голова Місії «Постуляційний центр беатифікацій і канонізацій святих УГКЦ» отець Полікарп Марцелюк, ЧСВВ.

― Важливо, щоб наша Церква була присутня у віртуальному інформаційному просторі, адже спостерігаємо, наскільки світ занурений в інтернет. І як свого часу ми, василіяни, побачили необхідність євангелізаційної праці через книжку (маємо видавництво «Місіонер»), тепер для нас є необхідність бути присутніми у віртуальному просторі, ― зазначив отець Полікарп.

Учасники заходу мали нагоду дізнатися багато важливого про беатифікаційні процеси, які зараз тривають, а також отримати рекомендації стосовно поширення інформації про служителів нашої Церкви.

― Блаженніший Любомир Гузар заохочував єпископів молитися до новомучеників, кажучи, що через молитву можна одним чудом досягти канонізації цілої когорти достойних представників нашої Церкви. І ви закликайте вірних до молитви. Також заохочуйте, щоб до місць їхнього мучеництва відбувалися паломництва, щоб просили їхнього заступництва в час війни, ― додав священник.

Світлини брата Назарія Підгребельного

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....