У соборі Юра відбулася молитва медичних працівників та капеланів Львівської архиєпархії

-
Post font size
+

З нагоди дня святкування медичного працівника, 15 червня 2023 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбулася молитва медичних капеланів і працівників. Молебень очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир.

Після спільної молитви архиєрей звернувся до капеланів та лікарів з душпастирським словом.

Владика Володимир подякував медичним капеланам за те, що прийшли разом з лікарями, для яких душпастирюють. А також акцентував на важливості служіння.
«В історії було багато царів, але мало хто з них хотів радикально служити. Христос є тим царем, який сам подав приклад доброго пастиря, пішов дорогою служіння і закликав нас це саме зробити», – сказав архиєрей.

Він також відзначив, що медичний працівник – це людина, яка найперше служить.

«Служіння не завжди є оціненим чи вдячним. Добро дуже часто забувається у порівнянні до певних прикрих моментів, які залишають шрами. Тому ми їх так добре пам’ятаємо. А добро є ніби самозрозумілим. Хірурга також всі добре пам’ятають, навіть якщо він вдало зробив операцію, бо після нього залишається шрам», – сказав єпископ-помічник.

«Чому ми обрали це служіння? Можливо самі до кінця цього не розуміли, але напевно був хтось, до кого ми хотіли бути подібними. Тому ми знаємо, що є цілі династії лікарів. Це також приклад служіння. Дитина бере приклад з батьків якщо бачить, що вони ревно служать людям. Ми також, хто відчув покликання до священничого, монашого чи капеланського служіння, бачили перед собою приклад тих, хто був перед нами», – зауважив архиєрей.

«Ми зібралися на спільну молитву незважаючи на те, що в державі є певні зміни, пов’язані з відзначенням дня медичного працівника. Але це не завадить нам сьогодні молитися. Пам’ятаймо також про наших пацієнтів. Ми сьогодні приносимо до престолу їхні життєві історії. Щоб шрам, який в них залишиться більше не кровоточив», – додав владика Володимир.

Відтак о. Тарас Гадомський, референт у справах душпастирства охорони здоров’я, подякував владиці Володимиру за спільну молитву та за відкритість і підтримку для медичних капеланів.

Більше фото: тут

Насамкінець, владика Володимир запросив усіх медичних працівників на молитовний вечір для медиків, який у соборі Юра є у кожний перший понеділок місяця.

Як ми повідомляли, «Молитва за лікарів та пацієнтів триває»: У перший понеділок місяця традиційно відбулися молитовні чування для медичних працівників

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...