«Дякую, що Ти беріг своє покликання», –Владика Володимир звершив священниче рукоположення Василя Гука

-
Post font size
+

У неділю, 26 березня 2023 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир звершив священниче рукоположення Василя Гука в Архикатедральному соборі святого Юра.

«В нинішній день стаємо учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Василя. Ти перейшов багато різних етапів сходження в цей день. Дякую, що Ти не зійшов з доброї дороги, беріг своє покликання»,– звернувся до нововисвяченого ієрея його святитель.

«Нелегко йти вгору, зокрема по драбині. Тут не лише питання фізичної кондиції, а й вміння триматися. В духовному житті важливо триматися правдивих вартостей.
Не треба боятися зла, а радше полюбити добро, нього триматися і в жити! Якщо дорога правильна, то вона поведе нас у правильному напрямку»,– додав у проповіді архиєрей.

По завершенні Божественної Літургії владика Володимир підкреслив важливість в наш час зцілювати рани на тілі українського народу, бути Божими руками тут на землі.

«Щиро вітаю Тебе, дорогий співбрате, отче Василіє, з нагоди священничого рукоположення. Дякую батькам за дар Твого життя. Дякую усім, хто тебе заохочував і підтримував: дружині Катерині, львівському Сихові, парафіям Димитрія та у Давидові, семінарійній родині, всім, хто Тебе супроводжував на студіях, всій родині…»,– зазначив єпископ-помічник.

А також підкреслив, що у визнанні віри отець Василь сам сказав як буде жити і служити.

«Якщо це виконаєш, то перед входом до Царства Небесного також почуєш «Аксіос»,– підкреслив владика Володимир.

«Лише хочу подякувати Господу Богу за моїх батьків, які мені дали дар життя, а також усім, хто супроводжував на цій стежці до сьогоднішнього дня.
Дякую і прошу про молитву за мене, щоб моє священство було справді чистим, святим і було для Бога і для вас»,– сказав у подячному слові отець Василь.

Насамкінець ієрей Василь уділив кожному благословення.

Більше фото — тут

Останні новини

У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...
У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...