Митрополит Ігор зустрівся з Великим Госпітальє Суверенного Мальтійського Ордену

-
Post font size
+

В суботу, 4 березня, в Митрополичих Палатах відбулася зустріч Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря з Й.В. Фра Алессандро Де Франчішіс, Великим Госпітальє (Міністр гуманітарної діяльності та міжнародного співробітництва) Суверенного Військового Ордену Госпіталієрів Святого Йоана Єрусалимського, Родосу і Мальти.

У зустрічі взяли участь Преосвященний Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, представники Французької і Польської Асоціацій Мальтійського Ордену, які разом з Великим Госпітальє перебували з візитом у Львові, керівник Мальтійської служби допомоги України Павло Тітко та Андрій Ханас, Радник Посольства Суверенного Мальтійського Ордену в Україні.

Вітаючи Великого Госпітальє, Митрополит Ігор висловив вдячність Мальтійському Ордену за численні гуманітарні та соціальні проєкти реалізовані протягом останніх тридцяти років, а також за те, що з перших днів війни Орден активізував допомогу українському населенню.

Владика згадав про тісну співпрацю, яка віддавна існує між Мальтійською службою допомоги у Львові та парафіями Воскресіння Христового і Пресвятої Богородиці Володарки України. При обох парафіях діють кухні для потребуючих.

У свою чергу Великий Госпітальє Фра Алессандро Де Франчішіс, дякуючи за можливість зустрічі, передав вітання від Місцеблюстителя та Суверенної Ради Ордену, запевнив, що Мальтійський Орден продовжить і надалі підтримувати Україну та запросив Митрополита Ігоря відвідати Магістральний Палац в Римі.

На згадку про візит Митрополит Ігор подарував Фра Де Франчішіс англомовне видання книги «Переслідувані за Правду: українські греко-католики в умовах тоталітарних режимів XX ст».

Зі свого боку Великий Госпітальє від імені Глали Мальтійського Ордену вручив Митрополиту Ігореві пам’ятну медаль з зображенням Богородиці Філермос (Любителька пустелі) – одну з найбільших реліквій Мальтійського Ордену.
На завершення зустрічі Митрополит Ігор уділив присутнім своє благословення.

______________________________
Суверенний Військовий Орден Госпітальєрів Св. Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, відомий також як Суверенний Мальтійський Орден чи Мальтійський Орден, заснований у Єрусалимі в 1048 році, є суб’єктом міжнародного права і монашо-мирянським католицьким Орденом. Місія Ордену полягає у свідченні Віри і служінні бідним та потребуючим. Мальтійський Орден дотримується принципу нейтральності, неупередженості й аполітичності. Орден має двосторонні дипломатичні відносини зі 112 державами, підтримує офіційні відносини з 6 іншими державами, має відносини на рівні послів з Європейським Союзом. Орден має Місії спостерігачів в Організації Об’єднаних Націй та її спеціальних агенствах.

В Україні Суверенний Мальтійський Орден є присутнім з 1991 року завдяки Мальтійській Службі Допомоги, осередки якої є у Львові, Івано-Франківську та Берегове. У 2008 році між Україною та Суверенним Мальтійським Орденом було встановлено двосторонні дипломатичні відносини на рівні послів.

На даний момент Мальтійський Орден працює в Україні та сусідніх країнах (Польща, Угорщина, Словаччина та Румунія) для надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам та біженцям.

Останні новини

Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...
14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства...
Надходить літо. Попри війну ми, дорослі, повинні робити все залежне, щоб діти мали змогу відпочити, відвідати різноманітні активності....