«У кожній парафії належить створити харитативну групу чи осередок Карітасу, які б ставили собі за мету залучити вірних до свідчення милосердної Божої любові…»

-
Post font size
+

«У кожній парафії належить створити харитативну групу чи осередок Карітасу, які б ставили собі за мету залучити вірних до свідчення милосердної Божої любові…» (Блаженніший Святослав)


Навчання з активізації Соціального служіння УГКЦ на парафіях тривають, охочих вчитись та творити добро стає щораз більше! Єпархіальна команда провела другу навчальну зустріч на парафії “Святого Миколая”, що у смт Шкло на Яворівщині.

Ревний та соціально відкритий адміністратор храму о. Василь Урбанович запросив на зустріч голів всіх парафіяльних спільнот, серед яких молодіжна парафіяльна спільнота “Промінь любові”, яка дуже добре знає проблеми та потреби своєї парафіяльної громади.



Говорили про суть і завдання Парафіяльного Карітасу, як започаткувати таку пасторальну структуру на парафії та із чого розпочати свою діяльність. Переглянули мотиваційне відео діяльності Парафіяльного Карітасу.
Слід зазначити, що дана громада налічує понад 6000 жителів, серед яких є досить багато потребуючих різних соціальних статусів. Учасники навчальної зустрічі проаналізували свої ресурси та можливості, які є досить високі, оскільки є кому та є для кого розвивати соціальне служіння на парафії.

На домашнє завдання активісти мають обдумати ідею та назву свого соціального парафіяльного проєкту, реалізація якого зможе суттєво покращити життєдіяльність їхньої парафіяльної громади.

Проєкт реалізується за підтримки Renovabis та CNEWA.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...