18 лютого ― поминальна субота: «Хто може ― прийдіть завтра до храму на молитву»

-
Post font size
+

18 лютого ― поминальна субота. Як закликає богослов, учасник команди духовно-пасторального відділі УКУ й у Патріаршій літургійній комісії УГКЦ Максим Тимо, «хто може ― прийдіть завтра до храму на молитву».

У своєму допису на сторінці у фейсбук Максим Тимо зазначив:

― Ми звикли «давати на Службу Божу» приватно ― писати на картках імена спочилих родичів і близьких і просити про молитву за них. Але ця субота ― особлива. У ній Церква поминає ВСІХ від віку спочилих, за різних обставин (знаних нам і незнаних), з різними іменами (часто вже забутими, або теж незнаними). Таке поминання дуже важливе, глибоке і символічне, адже воно показує чим є Церква ― зібранням УСІХ живих і спочилих. І молитва Церкви охоплює не лише наші особисті прохання і потреби, а потреби всіх, до кого і задля кого прийшов Христос. У цьому якраз і сила молитви Церкви, що вона понад-приватна, понад-часова, вона єднає всіх і все.

У час, коли багато воїнів віддають своє життя за всіх нас на фронті, коли багато хто гине за нез’ясованих обставин, коли багато пропалих безвісті, ця субота в духовному сенсі має для нас особливо важливе значення. Крім того, цього року ця поминальна субота збігається з річницею кривавих подій на Майдані, коли росія почала свій злочинний шабаш на нашій землі.

Хто може ― прийдіть завтра до храму на молитву.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...