«Це вечір тиші та ділення тим, чим ми живемо»: У Львівській семінарії відбулася коляда монашества Львівської Архиєпархії

-
Post font size
+

У неділю, 12 лютого 2023 року, у Львівській духовній семінарії відбулася різдвяна зустріч монашества Львівської Архиєпархії за участі єпископа – помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира.

Як розповів Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії о. Юстин Бойко така святкова, родинно-молитовна зустріч традиційно відбувається щороку напередодні свята Стрітення, який є днем богопосвячених осіб. Цього року зустріч була особливо теплою і довгоочікуваною, оскільки попередні два роки не відбувалася у зв’язку з пандемією та війною. Основним завданням є спільна молитва монахів та монахинь як подяка Богу за дар покликання і витривання на дорозі богопосвяченного життя. Також спільнота монашества з різних згромаджень запрошена до спілкування та знайомства між собою.

Родинна зустріч розпочалася спільною молитвою – Молебнем до Пресвятої Богородиці, який звершив владика Володимир у співслужінні о. Юстина Бойка.
У своєму душпастирському слові архиєрей підкреслив важливість чинити добро, навіть, якщо його не зауважують і про нього не говорять.

«Ми стараємося жити нашим монашим життям. Не завжди воно нам є легко. Коли переживаємо сумніви, кризу, варто повертатися до джерел свого покликання і запитати себе: Чому цей вибір було зроблено?» – переконаний архиєрей.

Владика Володимир припустив, що можливо хтось прийшов у монастир захоплюючись самим монастирем чи кимось, хто там перебував
«Але що нам зараз лишається? Захоплення дуже швидко минає. Люди, які нам імпонували також, або покидають цей світ, або ми пізнаємо їхню недосконалість. Але ми є на дорозі і це велика Божа ласка за яку сьогодні дякуємо», – підкреслив він.

Архиєрей зауважив, що багато хто є виснажений всіма подіями та ситуацією в країні. «Може хтось мав спокусу сказати: чи мені того треба? Віддійте найлегше. Але що далі? До кого ми тоді підемо? І так треба до Бога вертатися остаточно. Життя закінчиться, якщо будемо довго ходити. Тоді постане питання з чим ми до Господа підемо», – сказав він.

Відтак владика Володимир привів у приклад Пресвяту Богородицю, яка на його переконання, є чудовим прикладом служіння. «Ми в Євангелії чуємо, що вона пішла послужити навіть тоді, коли сама потребувала опіки. Бо пішла послужити тій, яка ще більше того потребувала», – зазначив архиєрей.

Окремо він наголосив на важливості молитися за витривання у покликанні тих, хто перебуває на дорозі монашого життя, а також на необхідності жити монашим життям.

«Дякуймо Богові за нашу зустріч, за наших співбратів і сестер, за наших захисників, які є на фронті. Ми знаємо, що зараз нема тилів, бо ми всі на своїх фронтах. Наш фронт є теж дуже важливим. Він полягає у молитві і соціальному служінні. Але найперше у молитві, бо це передова. Нехай цей вечір тиші, зустрічей буде для нас благословенним, бо це вечір ділення тим, чим ми живемо», – додав Протосинкел Львівської Архиєпархії.

Опісля спільної молитви кожна монаша спільнота була запрошена зоколядувати кілька колядок, до частування різноманітними смаколиками та спілкування.

Останні новини

Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...