Митрополит Ігор вручив сертифікати парам, які пройшли передподружні навчання

-
Post font size
+

Завершилися чергові передподружні навчання для закоханих, які готуються до Святого Таїнства Подружжя. Їх проводить Референтура у справах родини Львівської Архиєпархії.

За три суботи пари мали можливість пройти навчання за такими предметами: «Бог і людина»; «Богослов’я подружжя»; «Психологія нареченства і подружнього життя»; «Канонічне і цивільне подружнє право»; «Біоетичні аспекти подружжя та сім’ї»; «Відповідальне батьківство та материнство і дар життя».

На завершальному заняття учасники поділилися думками про те, що вивчили, обговорили питання, які виникли в процесі підготування до подружнього життя.

Привітати наречених із завершенням навчання прийшов Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор.

Пам’ятайте, що важливо вести діалог, не зважаючи на жодні обставини. Ніколи не замовчуйте проблеми і не очікуйте, що хтось має здогадатися про те, що відчуваєте. Не завжди так є, адже кожен вихований по-своєму. Головне ― чути один одного і багато спілкуватися, проговорювати всі питання, які стосуються емоцій, різних побутових справ, планувати разом і спільно вирішувати ситуації, які виникатимуть у життя,наголосив Архиєпископ у своєму зверненні до присутніх.

Митрополит вручив шести парам сертифікати, які засвідчують, що вони завершили навчання.

Референт у справах родини Львівської Архиєпархії отець Михайло Пазиняк, розповідаючи про особливість передподружніх навчань, підкреслив:

― Наша програма побудована, відповідно до рекомендацій Патріаршої комісії у справах родини. Звичайно, в слухачів курсів виникають додаткові питання, то з викладачами обговорюють їх індивідуально. Загалом взаємодія з парами відбувається у форматі діалогу. Тож під час занять ми не лише викладаємо ту чи іншу тему, а також дискутуємо, пояснюємо те, що цікавить молоді пари. І в такий спосіб формуємо їхнє розуміння глибини життя в подружжі.

З кожного предмета є по два викладачі.

«Канонічне і цивільне подружнє право» веде отець Олег Островський та Олег Кравчук, «Біоетичні аспекти подружжя та сім’ї» ― Леся Цабенко та Катерина Білецька, предмет «Психологія нареченства і подружнього життя» викладають ― Олеся Пазиняк (в онлайн-форматі) та Христина Решетило.

Про наші навчання молодь дізнається з різних джерел. До прикладу, сьогодні завершила навчання одна пара, якій порадив ці курси брат нареченої. Також діляться на різних парафіях. Ми плануємо поширювати інформацію, щоб впорядкувати такі передподружні навчання й при інших храмах. Для нас важливо, щоб вони відповідали визначеній програмі,пояснив отець Михайло.

Новий навчальний курс розпочнеться вже 18 лютого і продовжуватиметься 25 лютого та 4 березня.

Передподружні навчання для наречених відбуваються щомісяця:

Березень: 11.03; 18.03; 25.05.
Квітень: 08.04; 22.04; 29.04.
Травень: 13.05; 20.05; 27.05.
Червень: 10.06; 17.06; 24.06.

Записатися на навчання можна за ном.тел.: +38 (097) 65 89 774 ― отець Михайло Пазиняк.

Підготувала Наталія Павлишин

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...