«Без любові неможливо послужити людям»: У Львівській семінарії відбулася коляда капеланів і медичних працівників

-
Post font size
+

У п’ятницю, 10 лютого 2023 року, у Львівській духовній семінарії відбулася коляда «Нова радість стала» за участі єпископа – помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира для медичних капеланів та працівників. Повідомив о. Тарас Гадомський – референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ.
.

Захід розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці, який звершив владика Володимир.

«Ми багато говоримо про людські можливості чи вподобання, але в книзі пророка Єремії є слова: «Ще в лоні матері я тебе вибрав…»,— зазначив архиєрей у душпастирському слові до спільноти медиків

І додав: «Хоча потім в житті ми часто говоримо «так» або «ні». Коли дитина народжується, то не може говорити, а кричить, плачучи. З часом цей голос стихає, бо приходить зрілість. Треба приймати багато рішень. В зоні комфорту легше приймати рішення. Коли зникає комфорт, рішення вдаються важче, а вони є більш вагомі. Вони мають велику ціну»
За його словами, багато хто приймає рішення чи вибір життєвої дороги, бо так йому подобається. «А якщо перестане подобатися?»— закликав до роздумів владика Володимир.

Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії наголосив, що медики покликані до особливого служіння людському життю та здоров’ю. «Коли ви обирали цей шлях, то напевно не знали, що нас чекає: Пандемія, війна, служіння на передовій, часто в антисанітарії. Захоплення минає. Комфорт відносний, але нікуди втікати. Тому без любові до людей неможливо їм послужити»,— сказав він.

Архиєрей звернув увагу на потребу комплексного зцілення ран війни. Для чого, за його словами, важливо черпати життєдайну силу з духовності людини.
Тому, пояснив він, родинна коляда починається з молитви.

Окремо архиєрей подякував капеланами, підкресливши, що їхнім завданням є не лише послужити хворим, пацієнтам, а передусім медикам.
« Мені приємно, що багато хто з вас каже, що з призначенням капелана в лікарні прийшли також свята»,— поділився він.

«Регулярна молитва з капеланом є немов ковтком кисню. Немає нічого ціннішого на світі від Святої Літургії. Який це скарб, якщо вона служиться в вашому медичному закладі. Сам Ісус Христос приходить до вас, лікарня стає немов би яслами»,— наголосив він.
«Дуже приємно та радісно, що ми сьогодні так по-родинному зібралися в духовній семінарії, де формуються майбутні священики, тим самим медичні капелани. Ми будемо раді завжди почути від вас, яким ви бачите священика, капелана. Це також буде допомогою в їх формуванні»,— додав владика Володимир.

Відтак у семінарійній трапезні розпочалась культурна програма. Духовий оркестр семінарії виконав чудові колядки та різдвяні мелодії. Колектив медичних працівників з Львівської Обласної дитячої клінічної лікарні поставив вертеп – чудове різдвяне дійство, у якому згадано нашу боротьбу за право жити у незалежній і квітучій Україні, і за наших сучасних героїв.

Також, медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ разом із капеланами з інших Архиєпархій та Єпархій УГКЦ заколядували для медиків, під супровід музичних інструментів.
Завершували культурну програму медичні працівники із центру спортивної медицини та фізкультури, вертепом у жанрі : «Театр одного артиста»

Під час заходу, з вітальними словами до присутніх звернулись: п. Орест Чемерис – голова Львівського обласного департаменту охорони здоров’я; п. Юрій Білий – голова Львівської обласної профспілки медичних працівників; преп. Сестра Севастіяна Карвацька – голова Патріаршої комісії охорони здоров’я УГКЦ. Від імені ректора семінарії всесв. О. Ігоря Бойка, усім присутнім подякував префект семінарії та медичний капелан всеч. о. Михайло Шкрібинець.
Відтак усіх були запрошені до столу з смачними пампухами та узваром, приправлені приємним спілкуванням.

Останні новини

Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...
Молитовний рух Всесвітнього Апостольства Фатіми в Україні ініціював посилену цілодобову 40-годинну молитву на вервиці, яка є потужною духовною...
У п’ятницю шостого тижня Святої Чотиридесятниці ми завершуємо Великий Піст і крок за крок за кроком наближаємося до...