У Звенигороді пройшов Благодійний фестиваль коляди «Різдвяне намисто»

-
Post font size
+

У Звенигороді відбувся Благодійний фестиваль коляди «Різдвяне намисто», учасниками якого були різні колективи Давидівської сільської територіальної громади.

Почесним гостем заходу став єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир. Подякувавши організаторам концертної програми, владика наголосив:

― Коляда для нас усіх має величезне значення ― це для своєрідна терапія. Якщо зачинимося вдома і будемо сумувати ― це означатиме, що ми програли, і так самі себе знищимо. Ця коляда приємна і нашим захисникам, і навіть тим, хто вже покинув цей світ. За нашу радість вони жертвують свої життя.

Також з вітальним словом до присутніх звернувся Протопресвітер Звенигородського деканату отець Олег Пігій :

― Вже вчетверте відбувається такий фестиваль коляди. Він завжди надихає на роздуми, особливо цього року. Ми сумнівалися, чи варто в час війни святкувати, та, зателефонувавши до наших хлопців, які зараз ― на передовій, вирішили продовжити традицію.

У заході зокрема взяли участь парафіяльні хори Звенигородського Протопресвітерату Львівської Архиєпархії УГКЦ, серед яких ― хор «Вірую» (регент ― Марія Зінчин) Церкви святого пророка Іллі села Шоломинь.

А також хор храму Святих Апостолів Петра і Павла села Будьків (керівник ― Т. Жаровський), Народний аматорський хор села Пасіки-Зубрицькі(керівник ― Павло Савіцький).

Від села Відники з колядою «Ніч над Вифлеємом» та віншуванням виступив Святослав Салевич та сестри Соломія і Юліана Барабаші ― заспівали щедрівку «Ой, щедрий вечір, господароньку».

Опісля виступів відбувся благодійний ярмарок та частування смаколиками.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...