«Віддаймо український дім під покров Пресвятої Богородиці»: Владика Володимир під час екуменічної молитви «За Україну та її захисників»

-
Post font size
+

У 104-у річницю Дня Соборності України, 22 січня 2023 року, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, було звершено екуменічну молитву «За Україну та її захисників». Молебень до Пресвятої Богородиці звершив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир. Архиєрею співслужили священники храму та представники духовенства інших християнських конфесій.

У своєму слові владика Володимир підкреслив важливість для українців перебувати у єдності, назвавши саме єдність запорукою стійкості України у сучасній війні, а також закликав усіх присутніх разом у спільній молитві до Богородиці віддати український дім під Її покров.

«Сьогодні відзначаємо День Соборності України. Історичний день 1919 року, коли було підписано Акт Злуки між ЗУНР та УНР. Що тоді сталося? Відбулося об’єднання і становлення цілісної української державності», – наголосив архиєрей.

«Ми маємо також час посвяття празника Богоявлення, під час якого було об’явлення Пресвятої Тройці. Це великий вияв єдності у різноманітності. Три Божі особи, але один Бог», – додав єпископ-помічник.

Сьогодні, – продовжив далі архиєрей, – багато аналітиків питає, чому наша Україна ще стоїть. Одна з відповідей – тому, що Україна об’єдналася, вона є солідарна, нас тримає єдність.
«Це не означає, що маємо однаково думати. Ми є різними людьми з різними характерами, але маємо спільну відповідальність за наш український дім. Тому він стоїть. Як важливо цю єдність зберегти на довгу дистанцію», – сказав владика Володимир.

«Як довго ми будемо єдині, так довго будемо стояти. Віддаймо наш український дім під покров Пресвятої Богородиці, молебень до якої ми щойно звершили», – додав архиєрей.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...