Працівники Курії Львівської Архиєпархії завершили рік подячною Божественною Літургією

-
Post font size
+

Подякувати Богові за прожитий рік, хоч і дуже складний, зібралися працівники Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви на Архиєрейську Літургію в Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Очолив Богослужіння Архиєпископ і Митрополит Ігор у співслужінні з єпископом-помічником Володимиром та духовенством Львова.

У своїй проповіді Архиєпископ зазначив:

― Ісус Христос знаходився тоді у храмі, коли почув, що хтось сказав про те, що святиня прикрашена коштовним камінням і посудом. Він відізвався, що тут не залишиться каменю на камені, що не був би перевернутим та зруйнованим. І це сталося у свій час, коли римляни прибули, захопили Єрусалим й усе перекинули, знищили, завалили… Юдеї мали свої плани пізнішого визволення та віднови Єрусалиму, голосили свої наміри, але Ісус дав зрозуміти, що їм нічого не вдасться, що це може статися, лише, завдяки втручанню Бога.

Людські сили всюди обмежені, навіть, тоді, коли видається, що це – велика військова потуга, де присутня високоточна зброя та атомна бомба. Усе Господь може звести нанівець, наприклад, не вилетить ракета чи снаряд, не вибухне, зірветься на місці чи якась підземна сила захоронить могутні ракети… Віруючі люди мають бути завжди й до усього готові, насамперед, мати чисте сумління, щоб постати перед Господом й здати рахунок зі свого життя. Спаситель вказував, що люди дивляться на смоківницю чи інші дерева й можуть гідно визначити пору року. Тому, слід, добре зважати на пророцтва, повчання Ісуса, перестороги, щоб знайтися відповідно готовими до усякої ситуації.

В нашій країні, на даний час, переживаємо важкі часи, війну, яку розв’язала агресивна Росія проти нашого народу. Військовослужбовці України боронять своїх рідних, близьких та знайомих, своєї землі, свого суверенітету. Очевидно, що війна торкається кожної душі, навіть, новонароджені відчувають це від тривоги своїх батьків. Дякувати Богу, в наших районах, де проживаємо, не ведуться жорстокі бої, як на сході України, але сирени, не часті прильоти ракет, викликають тривогу та страх.

Молимо Господа й благаємо його, щоб завершив цю війну-бойню. Війна приносить горе, сльози, руїни, розлуки тривогу, каліцтво, смерть та глибокі рани. Бог знає про цю війну і йому відомо, що з усього цього вийде, мовчки спостерігає й не перечить людській волі довершувати такого злочину. Нам залишається, мимо усього, молитися до Господа, щоб він своєю волею втрутився в цю війну та мирно завершив її.

Слова Господні не проходять ніколи марно, коли Господь про щось говорить чи казав, усе збувається. Ісус говорив важкі дні та лихоліття, усе збулося. «Коли ж почуєте про війни і розрухи, – не бійтеся: бо треба, щоб це раніше сталося… Повстане народ проти народу і царство проти царства; будуть місцями великі землетруси, й голод, пошесті, жахи й великі знаки з неба будуть» (Лк 21,9-11). Спаситель говорив про переслідування та в’язниці, але попереджував, щоб надіятися на нього, бо такою терпеливістю здобувається щаслива вічність (пор. Лк 21,17-19). І ми покладаємо усю нашу надію на Бога, не лише тому, що ведеться війна, але усе наше життя віддаємо в руки Господні й просимо його охорони!

Цей рік був дуже відмінним для нас, від усіх попередніх, тому що наше служіння переплелося з жорстоким випробуванням війни. Появилися непередбачені потреби священицького, волонтерського та соціального служіння. Дякую усім присутнім: духівництву та нашим мирянам, які докладаєте зусиль, щоб гідно виконати свої обов’язки, що обіймають виконання волі Бога!

Сирени, страхи, тривоги, очевидно, впливають на нашу працю та служіння, але ми долаємо ці невигоди та перешкоди, покладаючись на Господа, який радо допомагає нам. Цей рік успішно закінчуємо, так, як було для нас можливо, ми усі залишалися на місці, ніхто із наших не виїжджали після початку війни за кордон, усі пильнували своїх справ.

Висловлюю щиру подяку усім вам, починаючи владикою Володимиром й, закінчуючи тими, чиї прізвища відповідно розмістилися в алфавітному порядку, теж, іншим працівникам з поза меж курії, які допомагали нам в потребі!

Дякую нашим священикам та працівникам собору святого Юрія, що знаходимося на одній території і спільно несемо служіння нашим вірним! Усі заслуговуєте на признання та похвалу! Хай Бог благословить вас силою духу, мудрістю розуму та добрим здоров’ям на багато років гідного життя!

Дякую Господу за ще один прожитий рік життя, за його опіку над нами, за дари Божі та духовні благословення для усіх нас! Господи, рятуй нас від видимих та невидимих ворогів, заверши війну своєю могутньою рукою! Пресвята Богородице, будь з нами, бережи наше військо та не опускай нас у прикрих хвилинах нашого життя! Бажаю усім щасливого Нового року та радісних свят Різдва Христового!

Останні новини

Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...