Митрополит Ігор ― отцю Василеві Вільчику: «Дякую Богові за дар вашого життя, за ваше служіння своїй Церкві, своєму народові, своїй Батьківщині!»

-
Post font size
+

З нагоди 50-ліття пароха храму Преображення Господнього села Хоросно Пустомитівського деканату отця Василя Вільчика, Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську Літургію у співслужінні з Митрополитом Володимиром із Івано-Франківська та духовенства Львівщини.

Перед Божественною Літургією Митрополит освятив фрески на вітражах храму, які вдалося зробити завдяки пожертві вихідця із цього села Ореста Бобика.

Звертаючись до вірних, які прийшли на Архиєрейську Літургію, Архиєпископ Ігор з-поміж іншого зазначив:

― Ми з вами знайшлися сьогодні тут, цьому храмі, на Тайній Вечері, на Службі Божій, яку Господь приготував для нас. Він кормить нас своїм тілом та своєю кров’ю, тобто, святим Причастям. І ви, мешканці села Хоросно, прибули на цю святу трапезу, не поставили своїх планів на перше місце. А поле, воли та рідню поставили в іншу площину, бо прибули, щоб виконати Божу волю, молитися на цій святій Службі Божій разом зі своїм священиком.

Ми, також, прибули з певної віддалі, щоб спільно помолитися. Ось, Митрополит Володимир Війтишин прибув аж з Івано-Франківська, щоб взяти участь у святій трапезі, присутні приязню до отця Василія Вільчика священники, що моляться сьогодні разом в цьому храмі. Якраз, маємо нагоду, бо отець Василь, слуга Бога, який кличе вас приходити на святу Службу Божу кожної неділі, свята, навіть, у будні дні, сьогодні святкує 50-тий ювілей свого життя.

Ми знайшлися сьогодні в цьому храмі на молитві, на бенкеті Служби Божої, щоб дякувати Богу за дар життя Христового священника. Усі маємо пам’ятати й дякувати Господові за дар нашого життя, бо нас могло б і не бути, але Небесний Батько бажав нашого життя, створюючи для нас безсмертного духа!

Дякуймо та не вмовкаймо бути вдячними Богу за дар нашого життя, бо воно пульсує в безконечну та щасливу вічність! Бог бажає, щоб ми були вічно щасливими і ми повинні докладати усіх старань, щоб осягнути щасливу вічність!

Дорогий отче Василію, дякую Богові за дар вашого життя, за ваше служіння своїй Церкві, своєму народові, своїй Батьківщині! Хай Бог благословить вас силою з висот та дає мудрості духу, непохитності розуму в доброму, витривалості волі у випробовуванні та доброго здоров’я на багато років гідного життя!

Завершилася Божественна Літургія спільною молитвою «Боже великий».

Опісля Митрополит Ігор вручив отцеві Василю подячну грамоту, в якій зазначено:

«У знаменний і пам’ятний день вітаю, вас, отче. Ця дата є доброю нагодою, щоб подякувати Господеві за життя, за багаторічну ревну працю в Христовому винограднику. Дякую вам за сумлінне виконання покладених на вас душпастирських обов’язків та надаю право носити нагрудний хрест із прикрасами.

Нехай Господь просвічує вас на дорозі пізнання відвічних правд, освячує своїми благодатями… Молюся, щоб Всемилостивий Господь дарував вам мир, здоров’я на довгі роки, винагородив своєю благодаттю для добра Церкви та українського народу…»

Отець Василь Вільчик подякував Архиєпископові за спільну молитву, а також за те, що багато років опікується парафією Преображення Господнього села Хоросно:

― Якби не Митрополит Ігор, то ми би не побудувати катехитичну школу і проборство. Дякую, що підтримали нас у написанні проєктів, дякую, що дбаєте про нас.

Окремо слова вдячності отець Василь звернув до Митрополита Володимира, із яким колись понад десять років пропрацював у Патріаршій курії.

А також усім священникам, які приїхали, щоб разом помолитися і просити Бога про мир в Україні.

Наприкінці Митрополит Ігор освятив парафіяльний будинок неподалік храму, в якому розмістять катехитичну школу та поборство.

Останні новини

З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...