У відпустовому центрі Львівської Архиєпархії Глиняни освятили соціальний центр

-
Post font size
+

Напередодні свята Миколая, у неділю 18 грудня 2022 року, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир освятив соціальний центр у приміщенні парафіяльного будинку для громади міста Глиняни.

Архиєрей спільно з адміністратором о. Андрієм Лукачиком та запрошеним духовенством звершили чин освячення.

У своєму душпастирському слові владика Володимир наголосив, що цей новоосвячений соціальний простір є спільним домом громади міста Глиняни.

«В Галичині є дуже гарне прислів’я: є хата, прийдуть люди. Ви мабуть не один раз проходили повз цей дім. Сьогодні цей дім нас по-особливому вітає. Тому це наш спільний дім, а водночас соціальний простір у Глинянах», – сказав архиєрей..

«Цей дім є також домом для потребуючих людей. Тут будуть зустрічатися ті, які користатимуть, а також і ті, які будуть служити. Людина, яка служить є щедро благословенна Богом», – наголосив він.

Владика Володимир підкреслив, що Бог руками людей робить великі справи на цьому світі, зокрема в Глинянах.

«Завдяки вкладеній праці ми маємо де прийняти паломників, різні групи дітей, молоді. Для вас тут будуть проводитися різні курси, майстер-класи. Старайтеся, щоб в цьому домі вирувало життя, щоб він був наповнений усмішками діток, молоді. Бог тоді покаже подальші дороги розвитку цього відпустового місця і цієї громади», – наголосив єпископ-помічник ЛА.

Відтак владика Володимир подякував о. Андрію Лукачику за те, що був ініціатором і доклав чимало зусиль, щоб реалізувати цю ідею А також подякував всім благодійникам, запевнивши їх у молтві.

«Це є дуже мудра інвестиція, бо завжди на святій Літургії ми молимося за жертводавців. Молитва буде линути за нас навіть тоді, коли нас вже не буде. Щиро всіх вітаю! Дякую за добру справу і за простягнуту руку іншій людині, бо соціальний простір передбачає простір для різних людей», – додав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

О. Андрій Лукачик, адміністратор парафії у Глинянах, з ініціативи та працею якого реалізовано даний проект подякував владиці Володимиру зо звершений чин освячення, а також розповів, що цей простір відкрито на базі парафіяльного будинку. Спершу парафія використовували маленький зал для катехитичного приміщення і багато років мріяла створити соціальний простір.

«Завдяки підтримки місцевої влади, гранту Української Освітньої Платформи, місцевому бізнесу та міжнародним партнерам вдалося завершити облаштування простору. А також від початку війни цільово допомогти вимушеним переселенцям», – розповів священник.

Відтак о. Андрій представив коротку історію реалізації проекту «Соціального простору».

«Цей простір дозволяє працювати в різних напрямках. Бо є конференц-зал, робочі приміщення, доступ до мереж навіть при відсутньому світлі», – зазначив священник і запросив громаду Глинян активно долучатися до різного роду соціального служіння.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...