Отець Ігор Грет подякував Митрополитові за спільну молитву та батьківське архиєрейське благословення

-
Post font size
+

Архиєпископ і Митрополит Ігор побував із візитом у Новояворівську та звершив Архиєрейську Літургію в новозбудованій капличці парафії Різдва святого Івана Хрестителя УГКЦ.

Звертаючись до вірних, Митрополит у своїй проповіді акцентував на важливості чинити добро ближнім, слідуючи прикладу Ісуса Христа.

А також окрему увагу в своєму зверненні приділив важливості бути стійкими у боротьбі з гріхом, так. як наші воїни борються з ворогами, які розв’язали кровопролитну війну в нашій державі.

Святий апостол Павло написав лист до ефесян і вказував, щоб зодягатися у зброю Божу та протистояти підступам демона. Він бачив велику шкоду, яку народові приносить демон. Ми терпимо в цей час велику шкоду, величезні втрати, які заподіюють ворожі російські війська в нашій Батьківщині. Гине дуже багато молодих людей, які захищають свій народ та свою землю — тут йдеться про смерть тіла. А дияволи воюють проти духа, щоб його погубити у вічному вогні, який приготований для них. Злі духи бажають, щоб губити людські душі у пеклі, докладають багато зусиль, щоб переманювати людей і вчинити їх навіки нещасливими.

Ми здогадуємося, що наші військові, які з любові до свого народу поклали свої душі, показуючи найвищий ступінь любові, удостоїлися Господньої нагороди! Наші воїни захищають правду, щоб «звіщати добру вістку миру»! Молімося за наших воїнів та благаймо Господа, щоб завершив це кровопролиття, якого не розв’язував та не провокував наш народ. Ми тепер довідуємося, що акція нападу на Україну готувалася уже чотири-п’ять років!

Просімо пресвяту Богородицю, хай виблагає у свого Сина, Ісуса Христа закінчення цієї лютої бойні. Пресвята Богородице, рятуй нас, бо загибаємо!наголосив Митрополит Ігор.

Також Митрополит закликав вірних молити Бога про завершення війни, наголосивши, що це під силу лише Всевишньому. Також нагадав про щовівторковий піст за наших воїнів і заохотив поширювати цю практику, щоб духовно підтримати наші збройні сили в цій війні.

Адміністратор цієї парафії отець Ігор Грет подякував Митрополитові, за те, що приїхав помолитися разом із вірними парафії Різдва святого Івана Хрестителя і уділив усім своє батьківське архиєрейське благословення.

Для нашої молодої парафії дуже важлива Ваша молитва і Ваша підтримка. Бажаю Вам міцного здоров’я, щоб ще багато років служити у Божому винограднику.

Парафіяни привітали Архиєпископа з ювілеєм, який відсвяткував цьогоріч:

Бажаємо, щоб Ваша душа завжди залишалася чистою та відкритою, щоб на Вашому життєвому шляху завжди горіли вогні віри та надії, щоб Ваші слова і щира молитва для нас, мирян, повсякчас дарували яскраве світло та натхнення, щоб усі Ваші починання і старання мали високу заслугу та повагу.

Завершилася Архиєрейська Літургія спільною молитвою «Боже Великий», благословенням Митрополита й окропленням свяченою водою.

Останні новини

З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...