Команда «Карітас Львів УГКЦ» з навчальною зустріччю відвідали парафіяльні громади у Щирці та на Левандівці

-
Post font size
+

Продовжуючи навчальні зустрічі з метою активізації Соціального служіння УГКЦ на парафіяльному рівні єпархіяльна команда «Карітас Львів УГКЦ» відвідала молодіжну парафіяльну спільноту “Святої Варвари” у смт Щирець та парафіяльну громаду храму “Святого апостола Андрія і священномученика Йосафата” на Левандівці. Про це повідомляють на офіційній сторінці благодійного фонду Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ»

“В кожну працю треба вкладати ціле своє серце”.
(Митрополит Андрей Шептицький) “До молоді”



Цей вислів добре розуміє і практикує у своєму служінні молодіжна парафіяльна спільнота “Святої Варвари”, що у смт Щирець. Єпархіальна команда провела другу навчальну зустріч в рамках проєкту “Активізація соціального служіння на парафіяльному рівні”, учасниками якої стала активна молодь м. Щирець.
Зустріч проходила в Родинному домі “Витанія”. Говорили про Парафіяльний Карітас, 12 кроків започаткування соціального служіння на парафії, його мету, цілі та завдання. За теплим чаєм переглянули та обговорили мотиваційне відео діяльності такої парафіяльної структури. Спільно визначали проблеми і потреби громади та можливі способи їх вирішення.
Слід відзначити, що активна та діяльна молодь парафії вже має чималий досвід у волонтерському служінні, організовує благодійні ярмарки та парафіяльні заходи до дня захисту дітей.

Попереду ще багато ідей та планів, які спільними зусиллями та за допомогою Карітасу Львів будуть реалізовані.
Єпархіальна команда вдячна адміністратору храму о. Тарасу Фітьо за організацію навчальної зустрічі та сотруднику храму о. Андрію Юркевичу за активну участь.

Соціальне служіння УГКЦ Львівська Архиєпархія УГКЦ
Проєкт реалізується за підтримки CNEWA та Renovabis

Продовжуємо відвідувати парафіяльні громади, навчати та ділитись досвідом до активізації Соціальне служіння УГКЦ на парафіяльному рівні.

З другою навчальною зустріччю відвідали парафіяльну громаду храму “Святого апостола Андрія і священномученика Йосафата”, що у Львові.



Єпархіальна команда Карітасу представила активним мирянам чотири головні завдання Парафіяльного Карітасу, його структуру, процес створення та програму діяльності. Спільно з учасниками зустрічі визначали їхні проблеми і потреби та можливості їх подолання, переглянули наочний приклад Парафіяльного Карітасу храму “Святого Миколая”, що на Аскольдовій могилі в м. Києві.

Під час зустрічі були присутні миряни різного віку, а також молоді люди, які проявили особливе зацікавлення в подальшому започаткуванні та діяльності такого роду пасторальної структури на своїй парафії.

Дякуємо адміністратору храму о. Андрію Кошланю за розуміння, організацію, сприяння та залучення парафіяльного диякона до навчальних зустрічей. Сподіваємось, що завдяки Родинному простору парафії та “Святоандріївській молоді” спільно зможемо втілити в життя парафіяльної громади не один соціальний проєкт”, – повідомляють у Карітасі.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...