«Ви покликані робити добрі справи у своїх молодіжних спільнотах», — владика Володимир на відкриті школи аніматорів ЛА

-
Post font size
+

Важливо, щоб ви зрозуміли, що ви покликані сюди, на цей курс аніматорів для того, щоб навчитися робити добрі справи у ваших молодіжних спільнотах, на парафіях чи на дитячих таборах. Про це сказав єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир під час Вечірньої у храмі Святого Духа Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, під час вишколу молодіжних аніматорів Львівської архиєпархії, у суботу 26 листопада 2022 року.

«Христос приходить на землю з певною місією – бути Спасителем світу, нести милосердя усім людям», — зазначає владика Володимир.
«Як Він це робить? Народжується безпорадним і немічним немовлятком, залежним від Марії і свого опікуна Йосифа. Згодом виростає і починає проповідувати, тобто несе Добру Новину до людей по цілому світі. Впродовж своєї земної мандрівки він робив, що міг: зцілював, рятував, голодних годував, згодом Його розіп’яли на хресті. Чи тим самим закінчилася Його історія?», – роздумує архиєрей.
Ні! – продовжу далі владика Володимир, – Він обирає дванадцять апостолів.
«Також з ними не завжди мав легку формацію, вишкіл. Йому трохи вірили, трохи не вірували, часом розчаровувалися чи прагнули кар’єри, відчували певні небезпеки. Він обирає і посилає апостолів, які пішли по цілому світу і у свою чергу покликали інших», – додає він.
«Цей весь вступ для того, щоб ви зрозуміли, що ви покликані сюди, на цей курс аніматорів для того, щоб навчитися робити добрі справи у ваших молодіжних спільнотах, на парафіях та на дитячих таборах», – наголошує молоді єпископ-помічник.

Згодом, – каже владика Володимир, – ви підете на свої парафії, до своїх родин і будете нести Добру Новину іншим. Так, щоб ті інші почувши вас, покликали своїх друзів та знайомих. Щоби сказали, що в нашій спільноті є дуже добре, наш табір крутий, сюди треба приводити інших. Бо тут цікаво розповідають про Бога. Більше того Ним тут живуть – такою і є місія християнства.

На його переконання, для того, щоб інші нам вірили і слідували нашому запрошенню до добрих справ повинні довіряти. Нам не будуть вірити, якщо ми будемо повчати по-одному, а жити по-іншому.
«Тому так важливо є не тільки на курсах, але і у нашому житті старатися жити згідно нашого сумління. Слідкувати за тим, чи добре робимо, а чи ні. Не тому, що нас насварять, але тому, що цього потребує моє власне сумління. Тільки у чистому сумлінні перебуває Бог, який вказує на подальші дороги», – підкреслив владика Володимир.
Також архиєрей подякував молоді за спільну молитву та за її свідчення віри та відвагу не соромитися і не боятися говорити іншим про Бога.
В свою чергу Голова архиєпархіяльної Комісії у справах молоді о. Володимир Битюга подякував владиці Володимиру за благословення і присутність на відкритті школи аніматорів, запросив молодь на наступні зустрічі та наголосив на важливості виконувати домашні завдання, які вони отримали від тренерів.

Для участі у школі зареєструвалися понад 200 молодих людей з парафій Львівської архиєпархії.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...