Митрополит Ігор: «Обов’язок кожного українця ― пам’ятати про злочин геноциду в 1932-33 роках і робити все, щоб світ про це знав»

-
Post font size
+

Цьогоріч минає 90 років від початку страшного злочину проти українського народу. Науковці досі не мають остаточних даних, скільки мільйонів українців сталінська радянська влада виморила голодом за 1932-33 роки. Нині, переживаючи страшну війну, і бачачи, як російські окупанти сотнями, тисячами нищать нас, мусимо ще більше докладати зусиль, щоб світ знав про злочини різних років проти України.

― Обов’язок кожного українця ― пам’ятати про цей злочин, максимально поширювати інформацію про геноцид, який чинила московська радянська системи 80 років тому і що робить сьогодні, а також молитися за невинно убієнних, ― наголосив Митрополит і Архиєпископ Львівський Ігор. ― Нині, в День пам’яті жертв Голодоморів, раджу також посповідатися, запричащатися, жертвуючи це за тих людей. Можна провідати могили своїх рідних і, молячись за їхній упокій, згадати жертв Голодоморів, яких, як знаємо, навіть належно не хоронили. Хто має спроможність, складіть пожертву нашим воїнам чи тим, хто потребує, щоб це послужило їм і в пам’ять про тих людей.

Владика Ігор переконаний, що вшанування жертв Голодоморів ― це надзвичайно важливо не лише для пам’яті нашого народу, а й для цілого світу, який аж тепер заговорив, що це був цілеспрямований геноцид проти українців.

― Досі багато держав мовчали і вдавали, що не знають. Ця війна, що розв’язала росія проти України ще вісім років тому, а тепер вже понад дев’ять місяців чинить повномасштабні злочини, розбудила світ. І з’ясувалося, світ знав і про сталінські злочини 1932-33 років, але досі мовчав, лише окремі держави мали сміливість вголос говорити про це, ― зазначив Митрополит.

І додав:

―Варто також пам’ятати, що в ті роки Митрополит Андрей Шептицький докладав багато зусиль, щоб світ дізнався про страждання нашого народу: він писав листи до різних світових лідерів, збирав і передавав кошти та продукти, щоб хоч якось допомогти врятувати людей від голодної смерті.

Останні новини

Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...