«Гідність – це Божий дар», – владика Володимир звершив панахиду на меморіалі Героїв Небесної Сотні

-
Post font size
+

Сьогодні, у День Гідності і Свободи, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир звершив панахиду на меморіалі Героїв Небесної Сотні як знак вшанування пам’яті борців за волю України. Участь у заході взяли представники духовенства різних конфесій, а також влади та громадськості.

Борців за волю України вшанували молитвою та урочистим покладанням квітів.

У духовному слові архиєрей відзначив, що гідність, свобода як і правда, на перший погляд здається чимось самозрозумілим і очевидним. Але за ці речі треба дуже багато терпіти.
«Гідність – це не людська видумка, а дар Божий, що є подарованим людині. Якщо хтось сягає на людську гідність, тим самим оголошує війну Богові як Творцеві людини. Війни проти Бога ще ніхто не виграв», – застерігає він.

«Перші люди намагалися не послухати Бога в раю, створити свою мораль. Їм цього не вийшло, але людство в цілій своїй історії завжди не вміло з цього брати урок», – додає єпископ-помічник.

«Ми зібралися на місці, яке зігріває. Тому що зігрівають люди, які тут лежать, знайшли вічний спочинок. Вони віддали життя не за що інше як за гідність, свободу та правду. Нехай вони будуть промовистими свідками до нас сьогодні, що означає мати гідність і бути свобідною людиною», – бажає владика Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....