З нагоди з’їзду Місії «Всесвітнього апостольства Фатіми» в церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Львові відбулася Архиєрейська Літургія

-
Post font size
+

З нагоди першого з’їзду молитовного руху ― Місії «Всесвітнього апостольства Фатіми» в церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Львові відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив Митрополит і Архиєпископ Львівський Ігор.

Владика Ігор згадував події у Фатімі, коли Богородиця з’являлася трьом дітям, пастушам: Франциску, Жасинті та Лусії ( в майбутньому стала черницею).

― З’являлася пресвята Богородиця тринадцятого числа від травня до жовтня 1917 року. Ці діти багато натерпілися, бо довгий час їхніх видінь не признавали за правду, радше підозрювали та переслідували дітей. Сестра Лусія мала пізніше ще різні об’явлення, які вона з дозволу озвучувала певним особам або на їх прохання старанно записувала, ― зазначив Митрополит у своїй проповіді.

Владика пригадав один випадок, пов’язаний із життям сестри Лусії:

Перебуваючи в монастирі Туй (Іспанія), сестра Лусія 13 червня 1929 року просила дозволу на молитву Святої години з четверга на п’ятницю 23.00-24.00. Коли молилася мала видіння хреста, прибитого чоловіка до хреста, внизу чаша та великий Агнець, як на латинській Службі Божій – круглий. На цьому Агнці був зображений розіп’ятий Ісус, із обличчя та грудей якого капала кров у чашу. З правого боку хреста стояла Богородиця. Це була Мати Божа з непорочним Серцем у лівій руці.

Багато іншого описує сестра Лусія, а, потім, слова Богородиці, звернені до неї:

«Надійшла хвилина, за якої Бог закликає Святішого Отця разом з єпископами усього світу присвятити Росію моєму непорочному Серцю. Він обіцяє врятувати її за допомогою цього акту. Правосуддя Боже засуджує за гріхи проти мене, тому приходжу, щоби просити про відшкодування цих гріхів. Жертвуй себе у цьому намірі та молися» («Спогади сестри Лусії з Фатіми», том Ι, перекл. М. Бублик 2006 р, стор. 209).

― Аж цього року прозвучало це посвячення , але зовсім, не так, як бажала пресвята Богородиця. Ми брали участь в тому: було посвячення України та Росії, хоч заповіт Богородиці був – посвятити Росію?! ― наголосив Архиєпископ і додав, ― маємо війну з Росією, яка напала і вбиває наш мирний народ, а ми, з ласки Божої та людей доброї волі, обороняємо себе, як лиш можемо. Молімося до нашої Небесної Неньки, щоб вона виблагала у Господа найшвидшого завершення війни. Пресвята Богородице, рятуй нас від ворогів видимих та невидимих!

Закінчилася Божественна Літургія освяченням вервечки в руках статуї Фатімської Богородиці.

У завершальному слові Митрополит Ігор нагадав усім парафіянам цього храму про щовівторковий піст задля наших воїнів та закликав усіх молитися до Богородиці за завершення кровопролитної несправедливої війни в Україні.

Наприкінці парох храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Орест Фредина подякував Митрополитові за молитву і глибокі слова. Священник подарував владиці вервичку з Фатіми.

Останні новини

Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...
23 квітня 2024 року, у львівському національному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбулася містерія непокори, вистава «Голгофа» тернопільського...
Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...