«Господь зцілює наші рани, будьмо на це відкриті»,— владика Володимир під час вечора пам’яті ненароджених дітей

-
Post font size
+

Коли я ставив свічечку в пам’ять про наших дітей, роздумував про те, що мене на цьому світі могло б і не бути. Але я є.

Такою думкою поділився єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, звертаючись до батьків, які пережили біль втрати дитини під час вечора пам’яті ненароджених дітей, у соборі святого Юра, 15 жовтня — у Всесвітній день обізнаності про перинатальну втрату. Організатор: ГО «Слід життя».

«Щиро кажучи не знаю, що в такий вечір говорити, бо вважаю, що найкраще в такі моменти дати простір тиші»,— вважає владика Володимир.

«Моє місце на землі міг зайняти хтось інший, але є я. Цього сьогоднішнього вечора в нашому житті могло б не бути, але він є. Тому дякуймо Богові за цей вечір, за цю спільну зустріч, за нашу молитву, за ці свічки і тишу»,— каже архиєрей.
«Так, діапазон втрат є дуже широкий. Я щиро дякую усім тим, хто допомагає такі рани загоювати. Дякую усім тим, хто створив сьогоднішній вечір, на якому я і ми можемо бути»,— додав владика Володимир в побажав: «Нехай Боже благословення вам товаришує! Нехай Господь як добрий лікар душ і тіл зцілює наші рани, а ми зі своєї сторони будьмо на це зцілення відкриті».

Захід розпочався з Великої Вечірньої з Литією, яку звершив владика Володимир у навечір’я празника святого Герарда — покровителя материнства.

Світлову хвилю сформували у стіп Вифлиємської ікони Богородиці, яку напередодні коронував Митрополит Ігор.

«Коли ми є разом, ми творимо спільноту тих, хто справді запалює своє серце, запалює своє життя, горить, світить. Сьогоднішній вечір — це вечір прийняття і подяки за дар батьківства і материнства. Дякую за світло, що є посеред нас»,— наголосив у духовному слові отець Павло Дроздяк, звертаючись до усіх присутніх.

Сестра Юстина Ольга Голубець, СНДМ, голова організації «Слід життя», член-кореспондент Папської академії “Pro Vita” розповіла про Всесвітній день обізнаності про перинатальну втрату, зокрема про традиції 15 жовтня о 19:00 запалювати світло свічки в пам’ять про діток. За її словами, враховуючи різні часові полюси по всьому світу цього дня впродовж всього дня горить вогник пам’яті про ненароджених дітей.

Учасниця заходу Марічка, яка сама пережила біль втрати ненародженої дитини поділилася, що такий день для батьків, які передбачають втрату є дуже важливим, бо це простір, який вони можуть наповнити спогадами про дитину. Час, коли є можливість обійняти і підтримати один одного. Вона подякувала організації «Слід життя», яка займається постійною підтримкою батьків, що дає батькам силу дальше жити і наповнювати серця любов’ю.
На завершення усім присутнім владика Володимир уділив архиєрейська благословення.

Тут переконані, що не має такої маленької ніжки, яка б не залишила сліду у цьому житті.

Фото Мирослава Тарнавського і Христини Потерейко

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....