Реєстрація на Молодіжну молитовну еко-патріотичну прощу «Богородице, вірним обороно!» до Крехова

-
Post font size
+

13-14 жовтня відбудеться Дванадцята Марійська молодіжна піша проща до Крехівського монастиря «Богородице, вірним обороно!»

Головні спільні намірення в часі прощі:

За досконалу побожність, почитання та наслідування Пресвятої Діви Марії в нашому особистому житті, родинах, народі. За мир, добро, спокій, злагоду і любов в наших серцях, українських родинах (сім’ях), християнських й інших об’єднаннях, монаших та семінарійних спільнотах, народі і світі у цілому. А також за загиблих Героїв ― захисників України.

Організатор: диякон Сергій Довба (парафія св. Андрія, м. Львів, вул. Варшавська, 38);

Духівник: ієромонах Франциск (Гурняк), віце-ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Й.В. Рутського (м. Львів-Брюховичі).

Запрошуємо до участі монашество УГКЦ та РКЦ, братів-семінаристів, студентів та викладачі ЗВО, інших навчальних закладів (зокрема учнів та вчителів шкіл), представників християнських, екологічних і патріотичних організацій всіх охочих.

Вік учасників (окрім школярів, які йтимуть у супроводі батьків чи відповідальних осіб) ― від 18-ти років !

Наше гасло: «Не треба слів !. Най буде тільки діло..!» (О.Теліга)

Реєструйтеся за посиланням ТУТ.

Переддень прощі (12 жовтня ― середа)
Збір прочан, спільноти «Матері Молитви» (парафії св. Андрія на вул. Варшавській) та усіх охочих на «Марсовому полі» (поруч із Личаківським кладовищем).
17:00 ― спільна вервиця і панахида (з дияконом Сергієм) на могилах похованих Героїв ЗСУ ― учасників російсько-української війни, загиблих у 2022 році.

День перший (13 жовтня ― четвер)
12:40-12:50 ― збір прочан біля центрального входу на Янівське кладовище у м. Львові (вул.Т. Шевченка);
13:00-13:40 ― вшанування померлих (запалення лампадок та спільні молитви (панахида) на місцях поховання воїнів УСС, УГА, ОУН-УПА), священнослужителів та невинно убієнних Синів і Дочок Українського народу (замордованих у тюрмах НКВД в 1941 році).
13:50 ― початок пішої прощі до м. Львів-Брюховичі. Дорогою ― спільні молитви (в т.ч. вервиця, Маріїна та Ісусова молитви) та духовні пісні, сповідь;
16:00-16:20 ― прибуття у монастир ЧСВВ (Василіянський інститут філософсько-богословських студій ім. Й.В. Рутського), що в Брюховичах. Приватні молитви у храмі, загальний відпочинок.
з 14:00 до 18:00 ― прибуття іншої групи прочан (аніматорів львівської парафії (Сихів) до школи с. Ясниська. «Дитяча година» (музичні і творчі заняття аніматорів-прочан із місцевими школярами та молодшими дітьми у класах школи) «+» тематичні відео з проектора і науки священика (о. Мар’яна Цибрівського) у спортзалі школи !
16:30-17:40 ― велика вечірня з литією у монастирському храмі; опісля ― наука/проповідь нашого отця-духівника.
17:40-18:10 ― спільне чаювання і благословення на щасливе продовження ПРОЩІ;
з 19:10-19:30 ― прибуття основної групи прочан до школи с. Ясниська. Розміщення на подальшу ночівлю в приміщенні місцевої школи.
20:30-21:30 ― розпалення ВАТРИ і приготування вечері – повстанської каші (спільна трапеза)! Перед трапезою – читання Святого Письма. Молодіжні «чування»: приємне спілкування/знайомство і співання (під гітару) українських християнський і повстанських пісень !
до 22:00 ― вмивання, приватні молитви і «Відбій» (у приміщенні зазначеної школи) ! Перед сном ― молитва-подяка української душі.

ДЕНЬ 2-й (14 жовтня ― п’ятниця)
06:00-06:25 ― загальні вставання, приватні ранішні молитви, вмивання, збирання; пакування особистих речей…
06:30-07:00 ― спільний «гарячий» сніданок!
07:30 ― Панахида (в т. ч. за загиблими Героями (що поховані у с. Ясниська і на Яворівщині) та всіма невинно убієнними жертвами військових конфліктів, тоталітарних режимів..; за померлими жителями краю) на місцевому кладовищі (поблизу церкви), де поховані Герої ― вояки УСС та ОУН-УПА. Наука отця-духівника і Благословення на щасливе продовження прощі;
08:00 ― полишення с. Ясниська. Початок пішої прощі. По дорозі ― спільна вервиця, Маріїна та Ісусова молитви, духовні пісні, сповідь;
11:30-13:00 ― загальний відпочинок прочан на березі мальовничого озера, що біля лісу! Приготування «повстанської» юшки (на вогнищі)! Перед трапезою ― читання Святого Письма
14:30-14:50 ― прибуття до Василіянського монастиря св. Миколая.
15:00-15:30 ― подячна спільна молитва (вервиця) перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці («Верхратською»).
15:40-16:50 ― Божественна Літургія у дерев’яному храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Повчальна наука/проповідь нашого отця-духівника для прочан (з нагоди свята Покрови!);
17:00-18:00 ― спільний похід до цілющого джерела поблизу монастиря. Після трапези ― Молебень до Пресвятої Богородиці перед скульптурою Богородиці ! Виконання прочанського гимну «О, Царице» (офіційне завершення прощі).
до 18:15 ― спільне чаювання і виїзд громадським транспортом до Львова !

P.S. Після кожної спільної трапези ― читання цікавих уривків про життя Пресвятої Богородиці із давніх апокрифічних джерел (книги «Цариця Неба і Землі»).

Останні новини

У п’ятницю, 26 квітня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні духовенства різних християнських конфесій звершив...
24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...