Митрополит Ігор відслужив Архиєрейську Літургію в найдавнішому храмі Покуття

-
Post font size
+

Митрополит Львівський Ігор 9 жовтня очолив Архиєрейську Святу Літургію у найдавнішому храмі Покуття ― Благовіщення Пречистої Діви Марії, що в Коломиї.

Прибув Архиєпископ до цієї парафії на запрошення пароха отця Андрія Танасійчука.

У спільній молитві всі присутні на Літургії просили Всевишнього перемоги та миру в Україні, Божої опіки над нашими воїнам.

Під час Богослуження Митрополит Ігор освятив відреставровані ікони першого та другого ряду іконостасу.

У своїй проповіді Архиєпископ наголосив:

«Бог ― добрий для людей, завжди дає їм більше, як вони просять! Від оздоровлення дівчини полегшало усім, хто мав відношення до цієї сім’ї. Заспокоїлася мати, стала жити спокійно дочка, біс не тривожив її у жодних місцях, не потрібно було її берегти, вона сама могла ходити й спілкуватися з іншими, її не боялися ті, хто досі знали про її недугу!? В цієї дівчини та навколо неї, наступила велика зміна, коли біс покинув її. Велика зміна настає в кожній людині, яка зриває стосунки з демоном, тобто, коли особа покидає гріх».

Маємо пам’ятати слова святого апостола Павла до корінтян про те, що Божий храм не можна погодити з поклонінням ідолам, бо є один Бог й не може бути іншого, навіть, одного, крім правдивого Бога!

«Господь бажає бути з людьми і це довершив Ісус Христос, Божий Син, що прийшов на землю, одягаючи себе в людське тіло з усіма його наслідками. Він бажає, щоб вірні сини та дочки Господні не мали нічого спільного з тими, хто дружить з гріхом або покланяється ідолам. Тому святий апостол написав, користуючись словами Бога: «… я прийму вас, і буду для вас Батьком, а ви будете для мене синами й дочками…» (2Кр 7,17). Ті, хто перекладає Святе Письмо, кажуть, що Господь дуже ніжно говорить до людей. Писання називає Бога не лише Батьком, але правильний переклад звучав би, що буду вам Татусем, Татусечком. До глибини душі проймає такий вираз! А, яким способом можна висловити любов Господню до людини?! Знаючи про велику любов Бога до кожної людини: «…очистімо себе від усякої нечистоти тіла та духа, чинячи святість у страху Божому» (2Кр 7,1). Виявляймо вдячність Богові постійно й за усе!», ― додав Митрополит.

Згадуючи святого апостола і євангелиста Івана Богослова, празник Представлення якого 9 жовтня відзначає наша Церква, Митрополит Ігор зауважив, що Іван Богослов вистояв до кінця при Ісусові Христові, стояв біля хреста, на якому помирав Спаситель світу. Святий євангелист чув голос Господа з хреста, коли Ісус звертався до Марії, матері своєї та Івана, учня: «… Жінко, ось твій син. … ― потім, ― Ось твоя мати. І відтоді взяв її учень до себе» (Ів 19,26-27).

«Святий Іван Богослов, отримав від Ісуса в заповіті із хреста Богородицю, матір Сина Божого. Він був найулюбленішим учнем Ісуса Христа. Коли Спаситель на Тайні вечері говорив, що один із апостолів зрадить його. Іван Богослов лежав при грудях Ісуса. Учень Петро кивнув Іванові, щоб запитав Ісуса хто його зрадить? Ісус сказав, що це той, кому він простягне вмочений хліб і подав Юді Іскаріотському (пор. Ів 13,21-26). Учень Іван був найближче до Ісуса, відчував биття його серця, тим самим, наповнювався енергією любові, мудрості, чистоти та милосердя. Чистота притягає чисте серце, а Любов приближує чисту любові серця!», ― продовжив владика Ігор.

Архиєпископ закликав кожного мати чисті та люблячі серця і не забувати, що лише Господь вчиняє й утримує людину в чистоті!

Автори псалмів наголошували: «Збудуй в мені, Боже, чисте серце і обнови праведного духа в моїх внутреностях» (Пс 50,12).

«Стараймося й ми просити Господа в усіх наших потребах, насамперед, ходити перед нашим Творцем бездоганними, тому частіше визнаваймо наші гріхи перед Богом в тайні Сповіді. Про усе гідне в нашому житті просімо Спасителя світу. Взиваймо у наших молитвах до Бога, щоб завершив війну, бо він найкраще знає, як це зробити. Просімо прощення гріхів для усіх людей, особливо, каймося за гріхи нашого народу, бо й ми ― не святі. Взиваймо до Богородиці, щоб за її молитвами, Ісус Христос, її син, перемінив війну на мир! Богородице, діво Маріє, рятуй нас!»¸ ― додав наприкінці Митрополит Львівський.

У суботу Архиєпископ і Митрополит Львівський у цьому храмі відслужив Євхаристійну молитву.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...