«Без бібліотеки культура не буде культурою», – владика Володимир під час заходу “Мудрість книг і щедрість серця”

-
Post font size
+

Поставмо собі питання: яку книгу я зараз читаю? Але не для праці, не бо так треба чи для роботи, а для душі і серця. Дуже важливо прочитати книгу, візуально ї ї побачити…. Можливо отримати музу, натхнення, підтягнути граматику. Про це попросив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час заходу “Мудрість книг і щедрість серця”, яким у Пустомитах вшанували посаду бібліотекаря з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек.

Організатори : Благодійний фонд Святої Марії -Магдалини, Обласна Організація національної спілки письменників України та Пустомитівська міська рада

Під час заходу відбулася зустріч з письменниками , передача книг на бібліотеки , закуплені фондом та нагородження бібліотекарів.
У своєму слові владика Володимир зауважив, що без бібліотеки культура не буде культурою.
«Якщо би хтось мислив у своїй уяві на цьому зробити бізнес, то йому це не вийде ніколи. Тому що мудрість не завжди оцінюють, але мудрість є дуже важлива. Якщо б ми мали такий вибір між мудрістю і хлібом, дуже важливо обрати мудрість. Бо хліб ми скоро з’їмо і все втратимо. Коли будемо мати мудрість, тоді ніколи не втратимо хіба, бо будемо знати звідки і завдяки кому він береться», – переконаний він.
«Для мене видання нової книги порівнюється з народженням дитини, новим життям. Скільки для цього потрібно праці і людей. Цього ніколи не можна недооцінювати. Я не знаю які ви маєте стереотипи про бібліотеку, особливо у наших селах чи містах. Для мене бібліотека асоціюється зі запахом, бо книга пахне. Це не пов’язано лише з фарбою. Заходиш у Бібліотеку і там відчуваєш запах книг різних епох. Є старі книги, новіші, але книга залишається книгою. Особисто для мене читання книг – це також повторення стилістики і граматики, яку ми забуваємо», – поділився єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.
Відтак владика Володимир привітав всіх бібліотекарів з професійним святом.
«Серед осені шукаймо певну мотивацію трошки підтягнути нашу культуру, нашу мудрість. У прохолодні і довші осінні вечори горнятко запашного чаю і книга є дві дуже добрі речі, які можуть заповнити наш вечір і кінцево молитва перед сном. Тоді нервова система буде в порядку», – ділиться рецептом гарного настрою на осінні вечори архиєрей.
Також владика Володимир подарував книгу «Україна й українці» меру Пустомит для однієї з бібліотек міста.

Також владика Володимир переконаний, що кожен християнин щонайменше раз у житті повинен прочитати Біблію, яка для нас є книгою книг. «Навіть, якщо ми не будемо всього розуміти. Не йдеться про те, щоб її просто перечитати. Святе письмо – це не газета чи тижневик, який ми прочитали і віддали. Біблія є невичерпним джерелом життя», – наголошує він.
Одним зі завдань бібліотекаря, на його переконання, є прищепити читачу любов до книжки. «Важливо людину захопити, можливо навіть сказати вступне слово про видання. Цифрологія розвивається, але друкованої книжки ніхто ніколи не зможе замінити. Все ж книжка є книжкою. Читаючи її ми вчимося розвивати візуальне мислення і пам’ять, аналізувати», – наголошує він.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....