Запрошуємо відвідати Благодійний концерт на підтримку ЗСУ ― «Куди не глянеш, Бог на хресті розп’ятий…»

27 вересня, на свято Воздвиження Чесного Хреста, запрошуємо відвідати Благодійний концерт на підтримку ЗСУ ― «Куди не глянеш, Бог на хресті розп’ятий…». Захід відбудеться о 19.00 в Гарнізонному храмі святих Петра і Павла.

Організатори події ― доктор Михайло Перун та отець Тарас Михальчук.

Виконає кращі бароковові твори камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Для вас виступатимуть:

Автор ідеї та диригент, художній керівник та головний диригент студентського хору Gaudeamus Національного університету «Львівська політехніка», артист капели «Трембіта» ― Роман Мачишин.

Концертмейстер ― Марта Бура.

Солістка муніципального камерного хору «Київ», сопрано ― Олена Свищ-Кобільник.

Соліст ансамблю класичної музики ім. Бориса Лятошинського при Національному будинку органної та камерної музики України, контратенор ― Роман Меліш.

Завідувачка кафедри старовинної музики Національної музичної академії України м. Київ, basso continue ― Ольга Шадріна-Личак.

Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, флейта ― Роман Ієвський.

Ведуча ― Марія Христинич.

Розпочнуть концертну програму твором Chaconne g-moll, авторства Tomaso Antonio Vitali. Цей твір присвячують усім дітям, у яких ця несправедлива варварська війна забрала або зруйнувала дім, розлучила з батьками чи осиротила. Музика цього твору втілює невимовний сум та жаль цих подій, а також передає дитячу радість, безтурботність та щирість.

Другим твором буде Stabat Mater італійського композитора Govanni Battista Pergolesi. Образ Матері, яка страждає, споглядаючи муки і смерть свого Сина, розп’ятого на хресті, є дуже символічним сьогодні. В українські боротьбі з московською ордою, образ матері, яка виховала сина-патріота , сина-героя, що боронить та віддає життя за рідну землю, є символом сили духу, нескореності та віри в перемогу світлом над темрявою. Благодатна дія музики Pergolesi виходить за межі традиційного релігійного контекст. Завдяки невимовним мелодіям небесної краси, дозволяє відкрити слухачам своє серце та поринути у тиху та безсловесну розмову з Богом.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...