«Тут буде центр розмови і слухання»: Владика Володимир освятив хаб ментального здоров’я «ДіяТи»

-
Post font size
+

Сьогодні, 9 вересня у «Домі Милосердя св. Миколая» (м. Львів, вул. Короленка, 7) єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир освятив Хаб ментального здоров’я «ДіяТи» з нагоди його відкриття.

Спершу архиєрей звершив чин освячення і благословення приміщень хабу.

Відтак у співслужінні капеланів архиєпархії очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

У своїй проповіді владика Володимир звернув увагу на те, як Ісус Христос сам пояснює притчу про сіяча, адже він є найкращим проповідником усіх часів.

З Його пояснень цієї притчі, завжди у всіх промахах людини постає питання слухання. Він також застеріг про те, що можна також слухати і не чути.
Проповідник пригадав момент притчі, який розповідає нам про те, що деяке зерно впало на такий грунт, де його терня заглушило.
«Ми пригадуємо скільки було викликів і проблем, політики, людських інтересів пов’язаних з цим домом. Але політика минає, люди відходять, а добрі справи залишаються. На щастя у світі є більше мудрих і адекватних людей. Хоча не завжди легко сприймати дійсність, завжди є небезпека втекти від себе», – зазначив він.

«Сьогодні ми освятили хаб ментального здоров’я. Ми освятили центр розмови, слухання, де наші терапевти, душпастирі й психологи будуть найперше слухати і старатися бути добрим дзеркалом для тих, хто сюди приходитиме. Це є добра і благословенна справа. Сьогодні також сповнюється велика моя мрія. Будучи на навчанні в Австрії я мав можливість служити у подібному центрі, в Альпах посеред міста. Щиро дякую усім вам, що це сьогодні стається можливим у Львові», – сказав владика Володимир.

Опісля спільної молитви відбулася презентація концепції Хабу, під час якої представили благодійників, ідейних засновників та працівників Хабу.
Під час презентації священники: о. Роман Прокопець, Голова «Центру Опіки Сиріт» та Голова студентського капеланства о. Юрій Остапюк пояснили ідею хабу, обставини, за яких вона формувалася та представили команду, якій вдалося втілити цю ідею у життя.

За їхніми словами, Хаб «ДіяТи» є відповіддю на актуальні виклики, які постають у нашому суспільстві. Одним зі завдань центру є збільшення рівня освіченості людей у сфері турботи про психічне благополуччя. У Хабі надаватимуть індивідуальні консультації , організовуватимуть групову психотерапію та комплексну допомогу різного рівня.
Також з жовтня у Хабі ментального здоров’я планують розпочати групову терапію для підлітків, а також працю з вчителями.

Останні новини

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя»...
26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...