«Молімося, щоб служіння Віталія супроводжувалося вогнем віри»,– владика Володимир звершив дияконське рукоположення Віталія Карамана

-
Post font size
+

Як важливо бути при джерелі цього вогню, яким є Ісус Христос. Тому молімося, щоб служіння Віталія супроводжувалося вогнем віри. Тоді біля нього всім нам буде тепло і затишно. Божий люд буде почуватися захищеним, як свого часу в присутності пророка Іллі. Найважливіше, народ не буде приймати отруту під виглядом закваски, а добру поживу, яка провадить до вічного життя.
На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час проповіді до вірних у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа, сьогодні 2 серпня 2022 року. У цей день Архиєрей звершив дияконське рукоположення Віталія Карамана.


« Сучасна людина думає часто категоріями, які не мають перспективи. Може бути, що людина, перебуваючи в Церкві, не є в ній закорінена, тому при першій життєвій бурі падає»,– зазначив проповідник.
Відтак архиєрей підкреслив, що Євангельске слово сьогодні заохочує нас триматися стержня, плекати духовне життя.
« Бо під поняттям закваски розуміється псевдонауку чи підступ фарисеїв та садукеїв. Хоча люди можливо думали про хліб, оскільки стали свідками його розмноження, також добре наїлися. Напевно дехто і йшов за Ісусом, бо бачив вигоду, на перший погляд легкий хліб. Хоча потім настала хресна дорога з усіма наслідками. Ісус перейшов цю дорогу, але мало хто з ним лишився на ній. Він наголошував на власному післаництві, що Він є хліб життя. Так може хтось бути з вигоди в Церкві, але це лише до першого випробування. Легкий хліб швидко з’їдається, тоді людина лишається без нічого. А мудрість людину годує ціле життя. Як важливо плекати цю мудрість, віру, духовне життя, єдність з Богом»,– сказав він.
Також владика Володимир зазначив, що святкуємо празник святого пророка Іллі. Це постать старого завіту. Це, що читаємо про нього в Святому Письмі, може на перший погляд здаватися на межі фантастики: птахи носили йому їжу, вогонь спалював жертву, які саме він приносив Богові. Кінцево пророк був взятий на вогняній колісниці до неба.
« 1 книзі Царів (17) читаємо, як пророк Ілля через голод, спричинений посухою, переховувався у жінки-вдови з Сарепти Сидонської. Лишилася в неї лише жменька муки та трішки олії. Вона з сином готувалася вже до смерті з голоду. Вдова ділиться цим останнім з пророком. Легко ділитися надміром чогось, але великою довірою є віддати останнє. Віддаючи останнє, вдова робить інвестицію в життя, в своє майбутнє. Бо її посуд з мукою не спорожнювався, а глечик з олією не вичерпувався. Згодом занедужав і помер син цієї вдови. Ілля просить Бога повернути його до життя»,– розповів він.
«Цей славний пророк ніякої заслуги не приписує собі, діє в імені Божім. Тому він названий чоловіком Божим, цей титул прозвучав з слів вдови, адже в його устах було правдиве слово Господнє. В присутності Іллі люди почувалися захищені»,– додав проповідник.

«Ми стаємо свідками та учасниками дияконського рукоположення нашого співбрата Віталія, який прагне пов’язати своє життя з студентським капеланством. Дияконат не є часом вичікування, що буде далі. Важливою суттю служіння, є дарувати людям почуття безпеки та мотивацію йти далі. А це не можна робити якось штучно. Молодь, студенти це відразу відчувають. Якщо сам не гориш жаром віри, то не можеш нікого запалити чи загріти»,– сказав на завершення владика Володимир.

Останні новини

Наречені прослухали два предмети - Біоетика і Відповідальне Батьківство і Материнство. Повідомив о. Михайло Пазиняк, Референт архиєпархії у...
З благословення Владики Ігоря Возьняка, Архиєпископа Митрополита Львівського, 28-29 липня 2024 року відбудуться молитовні заходи з нагоди 159...
На праведне життя св. Анни вдивляється сьогодні наш співбрат Ростислав, приймаючи дияконське рукоположення. Через свою посвяту людина не...
24 липня 2024 року у Львові, біля будівлі Львівської ОВА, відбулися урочистості з нагоди відкриття ігор Олімпіади –...
Сьогодні стаємо свідками дияконського рукоположення нашого співбрата Михайла. День рукоположення є великим святом, а потім приходять будні, коли...