У Львові попрощалися з Героєм України Тарасом Жеребецьким

-
Post font size
+

21 липня 2022 року в Гарнізонному храмі святих верховних апостолів Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11) було звершено похорон полеглого Героя України старшого сержанта Тараса Жеребецького.

Чин похорону звершив Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, разом зі священнослужителями Гарнізонного храму та духовенством Львівської Архиєпархії. Численні львів’яни – друзі, близькі, військовослужбовці – прийшли попрощатися із Героєм, що загинув 18 липня 2022 року, рятуючи поранених побратимів.

Жеребецький Тарас Петрович
(07.09.1987 – 18.07.2022)
Військове звання – старший сержант.

Народився в Червонограді, втім все своє свідоме життя прожив у Львові.
Закінчив середню загальноосвітню Червоноградську школу №10. Пізніше отримав вищу освіту в Українській академії друкарства.
Одружений, виховував сина Максима та донечку Катрусю.

Не міг миритись з диктатурою та брехнею, тож у 2004 році став активним учасником Помаранчевої революції, а у 2014 році був серед перших учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

З початком московської агресії проти України у 2014-му вирушив на фронт у складі 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

24 лютого 2022 після повномаштабного вторгнення рф на територію України знову взяв зброю до рук та захищав Україну до останнього подиху.

Указом Президента України від 4 квітня 2022 року № 391 нагороджений орденом «За мужність». Захисник Луганського аеропорту.

18 липня 2022 року рятуючи поранених побратимів, був убитий російськими агресорами.

«Поважають лише тих, хто бореться», – ці слова Тарас часто повторював, саме так і жив. Вірив, боровся і перемагав.

Останні новини

Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...
У неділю, 28 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, за участі єпископа-помічника Львівської...
Сьогоднішня неділя вчить нас і заохочує плекати надію та довіру до Бога. Тоді можемо впевнено йти в майбутнє,...
Квітна неділя Флп 4,4-9; Ів 12,1-18. Собор святого Юрія, Львів 28.04.2024. Святий апостол Павло звертався до филип’ян, щоб...
У Лазареву суботу, 27 квітня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Володимир у...