Відбувся дводенний тренінг для волонтерів на тему: «Чим можу послужити?»

-
Post font size
+

9-10 липня 2022 року у Реколекційно-відпочинковому центрі «Світлиця» в Брюховичах відбувся дводенний тренінг для волонтерів «Карітас-Львів УГКЦ», у якому взяло участь 20 активних та мотивованих учасників.

«Чим можу послужити?» – відома фраза Блаженнішого Любомира стала провідною темою підсумкового навчання. На схилі своїх літ Блаженніший усвідомлював, що має послужити Україні, при кожній можливості він запитував, чим може послужити, послужити з гідністю – гідність збережена, а допомога надана.

Основною мета тренінгу було навчити учасників шукати постійне фінансування для різного роду проєктів, адже війна ще не закінчилась і є ще багато людей, які потребують нашої допомоги. Війна – це певною мірою марафон, а не спринт і дуже важливо правильно розраховувати сили, щоб завжди бути в ресурсі.

Важливим блоком програми була зустріч з психотерапевтом Марією Олійник. Говорили про заборонені запитання, які можуть нанести повторну травму зраненим людям.

Одна з учасниць розповідає: «Я заглибилася в себе та знайшла відповіді на деякі важливі запитання після зустрічі з психотерапевтом. Тренінги були змістовні, хотілося б продовжити наші зустрічі. Щоразу отримувала багато нового, я зрозуміла, що потрібно довіряти людям, які навколо нас».

Волонтерство під час війни є надзвичайно виснажливим, тому що завжди є багато запитів про допомогу, та особливим водночас, тому що можна послужити якнайбільшій кількості людей.

Завданням другого дня було показати волонтерам різні способи фізичної, психологічної та духовної віднови. Учасники мали кілька активностей на командоутворення від Ірини Косар.

Особливим елементом програми був майстер-клас з Ісусової молитви, який провела сестра Анастасія зі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Учасники отримали завдання поширити цю молитву у своїх волонтерських спільнотах як спосіб духовної віднови. Закінченням програми стало випускне коло довіри, де кожен міг поділитися своїми почуттями та думками після тренінгу.

Учасники підсумували волонтерську школу однією фразою: «Хочу і можу послужити!» і посилили волонтерський фронт двома десятками досвідчених хлопців та дівчат, які зможуть якісно послужити Україні.

Усіх учасників тренінгу «Карітас-Львів УГКЦ»запрошує активно долучатись до проєктів, а також заохочує створювати волонтерські спільноти на парафіях та на місцях волонтерської праці.

Джерело: caritas-lviv.org

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...