Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла відсвяткував престольний празник

-
Post font size
+

12 липня 2022 року Гарнізонний храм святих верховних апостолів Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11) відсвяткував престольний празник.

Божественну Літургію з нагоди празника звершили священнослужителі Гарнізонного храму разом із учасниками делегації католицьких єпископів Австрії на чолі із Головою єпископської конференції Архиєпископом Зальцбурзьким Францом Лакнером. До складу делегації також увійшли ординарій Ґраца єпископ Вільгельм Краутвашль та о. Юрій Коласа, Генеральний вікарій ординаріату для католиків східного обряду в Австрії.

У проповіді о. Юрій Коласа наголосив, що Гарнізонний храм є знаний у цілому світі. Найперше тим, що стіни цього храму за останні вісім років стали свідками великого горя, вони бачили велику кількість сліз, які тут проливаються кожного тижня.

«Там, де є найбільше страждання – там Господь є найближче, поряд з кожною людиною, яка страждає.. Він є поруч з тим героєм, якого виносять з цієї церкви. Бо вони сповнили найбільше християнське покликання, віддавши своє життя заради нас. Він є дуже близько з кожним з нас і дає нам силу, щоб продовжувати жити. Це є особливістю цього храму. Кожен, хто сюди заходить, той відчуває цю особливу силу, благодать, яка переповнює серце кожного, хто тут знаходиться. Бо там, де є сльози є велике страждання, там любов Божа перевищує сила. Найсильніше відчуваємо його силу і турботу», – запевнив проповідник.

Архиєпископ Зальцбурзький Франц Лакнер теж звернувся до присутніх зі словом подяки і підтримки.

«Народе України, щиросердечно дякую вам усім за запрошення бути тут і зустрітися з вами. Сьогодні на світанку, коли ми перетнули кордон України – ми почали співати і дякувати Богові за цю нагоду. Я також дякую вам, бо в цих хвилинах, коли почалася тривога я досвідчив велику глибину вашої віри, бо ви продовжили молитися. За це я вам дуже вдячний», – сказав Архиєпископ.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....