У Львові молитовно вшанували пам’ять Блаженнішого Любомира

-
Post font size
+

31 травня 2022 року в Архикатедральному Соборі святого Юра у Львові (пл. св. Юра, 5) молитовно вшанували п’яту річницю відходу до вічності Блаженнішого Любомира.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні сотрудників Собору та духовенства Львівської Архиєпархії звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду.

У слові проповіді владика Ігор коротко окреслив особливий символізм, представлений в уривку Євангелія, через слова Сина Божого пригадуючи біблійний епізод піднесення мідного змія в пустині. Сучасники Ісуса не до кінця розуміли Його слова про те, що Він має бути піднесений, але християни знають і шанують хресну жертву, що рятує душі від загибелі: «Коли ми піднімаємо очі на Нього, коли ми стараємося наслідувати Його життя, то хоч помремо – будемо жити. Тіло помирає – дух живе» – наголосив проповідник.

Згадуючи Блаженнішого Любомира у день п’ятих роковин його відходу до вічності, Митрополит наголосив – нелегке життя, дитинство, на яке припали поневіряння війни, труднощі та виклики не перешкодили владиці Любомиру стати гідним пастирем і провідником Церкви: «10 років він провадив нашою Церквою – Господь Бог благословив йому. Він це щиро виконував, як міг, старався найкраще, що міг – хотів зробити для своєї Церкви, для свойого народу, для свого люду. І очевидно, що багато з тих його старань принесли успіх». Відзначивши особливу роль Блаженнішого Любомира в релігійному, громадському, мистецькому житті, Митрополит Ігор наголосив на простоті його поглядів та глибоких слів. «Не говорив про щось про щось велике, не говорив якоїсь філософії, а дуже простим реченням, простою відповіддю сказав, що він хоче бути людиною. Це дуже велике значення. Бути людиною – означає бути у доброму відношенні до Господа Бога і в доброму відношенні до ближнього».

Опісля прозвучали музичні твори у виконанні заслуженої артистки України Тетяни Вахновської.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....