«Храм, у якому молимося, постав завдяки вашим організаторським здібностям, які дарував Господь!» Митрополит Ігор привітав з ювілеєм отця Володимира Гоцанюка

-
Post font size
+

Сьогодні, 22 жовтня, з нагоди 50-ліття отця Володимира Гоцанюка в церкві Святого Василія Великого (м. Львів, Рясне 1) Митрополит Ігор звершив Архиєрейську Літургію та освячення каменю і місця, на якому побудують парафіяльний дім.

Перед Богослуженням Архиєпископ зачитав декрет про призначення отця Володимира парохом храму Святого Василія Великого Шевченківського деканату міста Львова. А також поблагословив священника на віддане служіння славу Бога і вручив символічний ключ від храму.

У своїй проповіді Митрополит Ігор звернувся до ювіляра:

― Дорогий наш отче Володимире, ми вдячні Богові, що дарував вам віру, священство, а найголовніше ― життя! Дарував вам життя для життя! Дякуємо Богові за вік 50-ти прожитих вами років! Думаю, що належить уже дякувати Господеві й за вічне життя, що він дарує кожній людині! Звичайно, що на землі ніхто довго не затримається, про що згадує праведний Іов: «А моє життя легше від бесіди, згинуло ж воно в марній надії» (Іов 7,6). Автор притч закликає, щоб зберігати Заповіді та берегти слова Господні: «Мій сину, не забувай заповіді, а твоє серце хай зберігає мої слова. Бо дадуть тобі довжину життя і роки життя, і мир» (Прит 3,1-2). Від зберігання Заповідей Божих та зберігання слів Господніх, теж, залежить вік життя! Тому, слід, зберігати Божі Заповіді та приписи, а довгий вік життя визначить сам Господь!

Також Митрополит подякував священникові за гідне служіння у святій Церкві.

― Ваше священицьке служіння становить 12 років, однак, воно вимірюється не так числом років, як праведністю та відповідальністю служіння! Багато добра ви принесли вірним нашої Церкви, бо старалися нести своє служіння з любові до Бога! Храм, у якому молимося, достойний священику, постав завдяки вашій пильності та організаторським здібностям, які дарував тобі Господь!

Окрему увагу владика Ігор звернув на особливу відповідальність, яка лежить на плечах отця Володимира:

― Господь багато добра вложив у вашу особу, тому багато відповідальності буде вимагати! Пам’ятаймо слова Ісуса Христа, який повчає нас: «… Кожному, кому дано багато, – багато й вимагатиметься від нього; а кому багато повірено, – ще більше вимагатимуть від нього» (Лк 12,48). Трудися віддано на духовній ниві, священику Господній, не очікуючи платні чи похвали, лише пам’ятай слова Ісуса Христа, який покликав тебе іти за ним, промовивши: «… коли зробите все наказане вам, кажіть: Ми, нікчемні раби, зробили те, що мали зробити» (Лк 17,10). Хай пресвята Богородиця, твоя мати, береже тебе під своїм материнським омофором!

На завершення Літургії парафіяни привітали свого пароха зворушливим віршем, а хор ― побажаннями многоліття.

Отець Володимир подякував Митрополиту за підтримку, мудрі поради, а своїм парафіянам за відкритість до нових ідей і готовність допомагати в усіх починаннях для служіння Богові.

Останні новини

З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...